V týmu Hagen Bermans Axeon měl Karel Vacek podepsanou smlouvu na dva roky, ale první rok pod vedením Axele Merckxe se vůbec nevydařil. "Chci poděkovat Axelovi a Axeonu, že mi dovolili být součástí tak významného profesionálního kontinentálního týmu. Bohužel to byl složitý rok. V týmu byl nějaký problém a nebyli jsme schopni dodržet stanovený plán . Také jsem měl zdravotní problémy a závodil jsem velmi málo. Cítím, že musím závodit víc, mít více příležitostí se prosadit a účastnit se závodů na vysoké úrovni. Proto věřím, že tým Colpack budou pro mě správnou volbou," říká Vacek v tiskové zprávě Colpacku. 

"Navíc se vracím do Itálie, do Bergama, což je můj druhý domov, kde se cítím velmi dobře. Když se ráno probudím, vidím hory a ty jsou ideální pro trénink," dodává Vacek. V Itálii strávil dva roky v kategorii juniorů a byl nejlepším závodníkem v náročné a široké konkurenci. V týmu Giorgi stále působí jeho bratr Mathias, současná opora týmu a české juniorské reprezentace. 

Vacek zuž začal plánovat příští sezónu: "Setkal jsem s týmem a plánovali jsme možný kalendář národních a mezinárodních závodů a také nějakou účast v profesionálních závodech. Jsem velmi šťastný, protože v Itálii je hodně závodů, které jsou pro mě vhodné. Chci se v zimě lépe připravit a být dobrý na prvních důležitých závodech v březnu a v dubnu, jako jsou Giro del Belvedere a Palio del Recioto. V červnu se koná Giro d´Italia U23, ale také Závod míru, což je pro národní tým velmi důležitý závod kvůli sběru bodů,a bychom se mohli zúčastnit taky Tour de l´Avenir. Červen bude důležitý také kvůli domácímu šampionátu."

"V minulém roce jsem se dopustil chyb, ale hodně jsem se naučil. Získal jsem zkušenosti a sand díky podpoře nového týmu budu co nevíce vítězit a budu moci naplánovat svou budoucnost," uzavírá Vacek. 

Tým Colpack není ve světě výchovy talentů o nic menší pojem, než americký týmu Hagens Berman Axeon. Závodníci odtud pravidelně odcházejí k profesionálům. Naposledy například Alessandro Covi (UAE Emirates) a Andrea Bagioli (Deceuninck - Quick-Step). Colpackem prošli například Giulio Ciccone (Trek - Segafredo), Davide Martinelli (Astana), Mark Padun (Bahrain Merida) nebo Davide Villella (Movistar) a fungoval jalo development sestava celku Bahrain Merida.