Sunweb na prezentaci v hlavním městě Německa přestavil tým WorldTour, ženský tým i development sestavu jezdců kategorie U23. Tom Dumoulin potvrdil, že se vrátí na Giro ďItalia a pokusí se obhájit vítězství. O startu na Tour de France zatím jasno není, protože Dumoulin se po dohodě s trenéry, lékaři a vedením týmu rozhodne v průběhu června. Záležet bude na předchozím vývoji sezóny. Ale Giro je hlavním cílem.

Tour de France by tak mohla skončit bez závodníka Sunwebu usilujícího o celkové pořadí. To ale neznamená, že by se Sunweb o Tour nezajímal. Možná bude lídrem Dumoulin, ale nepochybně se sem vrátí Michael Matthews. Australan loni vyhrál dvě etapy a zelený dres. A bude mimořádně těžké tyto úspěchy zopakovat. V konkurenci s Petrem Saganem téměř nemá naději na zisk dalšího zeleného dresu a také vítězství v etapě je těžký úkol, ale pokud by měl někdo být soupeřem Petra Sagana, tak je jím Michael Matthews.

Wilco Kelderman by podle plánu měl také jet Tour de France, ale hlavním cílem sezóny bude Vuelta. Zde loni dojel na čtvrtém místě a poprvé se prosadil v celkové klasifikaci velkého etapáku. Kdyby jel Tom Dumoulin Tour de France, Kelderman by mu pomáhal, ale kdyby se Dumoulin rozhodl pro Vueltu, role si prohodí. Kelderman tedy může stoprocentně počítat s vedoucí pozicí na poslední Grand Tour sezóny. Na Tour se při potenciální neúčasti Toma Dumoulina soustředí jen na etapy. ,,Pokud chcete uspět na Vueltě, není možné jet Tour na celkové pořadí.", řekl k věci muž, který s týmem prodloužil až do konce roku 2020.

Sunweb samozřejmě bude usilovat o úspěch i na klasických jednorázových závodech. Michael Matthews by měl být lídrem na Milán - Sanremo, také na Amstel Gold Race a věří si i na Lutych - Bastogne - Lutych. Australan pojede Omloop Het Nieuwsblad, Paříž - Nice, Sanremo, E3 Harelbeke, Gent - Wevelgem, Kolem Baskicka, Amstel a Lutych. Na kostkách bude lídrem Søren Kragh Andersen, mladý závodník, teprve 23letý Dán byl loni druhý na Paříž - Tours a vyhrál etapu Kolem Ománu. A mladých a nadějných závodníků je v Sunwebu víc. Mezi největší naděje světové cyklistiky patří Lennard Kämna, stejně jako jeho kolega Sam Oomen.

Foto Sunweb