Koronavirus zasahuje i do sezóny 2021. Australské závody Tour Down Under a Cadel Evans Great Ocean Road Race se vůbec nepojedou a belgické jednorázovky budou bez davů diváků u trati. Hellingy Koppenberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Muur van Geraardsbergen a další nebudou obyspané fanoušky. Pro deník De Morgen to oznámil Tomas Van Den Spiegel, ředitel společnosti Flanders Classics. 

Žádní diváci u trati nebudou. A bude to tak po celé klasikářské jaro. Není to dobré, ale nejdůležitější je, že závodu bude. Samozřejmě bych byl radši, kdyby Wout van Aert a Mathieu van der Poel projížděli Oude Kwaremont mořem lidí. Ale ani v roce 2021 tomu tak bohužel nebude," říká Van Den Spiegel.   

Toto opatření se týká závodů Omloop Het Nieuwsblad (27. 2.), Gent - Wevelgem (28. 3.), Dwars door Vlaanderen (31. 3.), Kolem Flander (4. 4.) a Brabantský šíp (14. 4). Ale závody se pojedou, samozřejmě pokud situace dovolí, v těchto původních termínech. Van Den Spiegel nechce závody odkládat na podzim, jako tomu bylo letos, nebo na jiný termín. To není možné, jenom by to vyvolalo nejistotu. Ukázalo se, že cyklistické závody se mohou konat bez publika." 

Flanders Classics ve spolupráci s místními úřady připravil bezpečnostní protokol, aby nedošlo k šíření nákazy. Ale pořádat závody bez diváků není dlouhodobě ekonomicky možné. Zisky z televizních práv nejsou dostatečné, belgické klasiky žijí především z VIP stanů u trati a díky sponzorům. Bez diváků nebude ani příští ročník Kolem Flander ziskový a v roce 2022 už se diváci vrátit musí. Můžeme uspřádat ještě jeden závod bez lidí, ale pak už to opravdu není možné. Nenapadlo nás v příštím roce neuspořádat Omloop, Gent - Wevelgem nebo Ronde, ale později se diváci vrátí."