Lambrechtovo číslo 143 již nebude nikdy přiděleno při tomto závodě jinému cyklistovi. Soutěž pro nejlepšího mladého závodníka ponese jeho jméno. Závod bude zahájen minutou ticha. 

Bjorg s námi bude navždy. Nikdy na něj nezapomeneme. Chceme si ho proto připomenout několika způsoby,“ vysvětlil ředitel závodu, bývalý výborný polský cyklista Czeslaw Lang, kterého jsme mohli nejprve sledovat při Závodu Míru a posléze ho vnímat jako člena italských profesionálních stájí, v jejichž dresu se dostal na nejvýznamnější světové závody včetně Grand Tours. V roce 1980 ve svých 25 letech dokonce Kolem Polska celkově vyhrál. 

Lotto-Soudal, za něž Lambrecht začal závodit v nejvyšší cyklistické lize, postaví do letošního ročníku velmi silný tým, aby i takto vzdal hold svému bývalému spolujezdci: nominováni jsou mj. vítěz závodu z roku 2016 Tim Wellens, John Degenkolb, Thomas de Gendt a polský jezdec Tomasz Marczynski. 

Bjorg Lambrecht zahynul tak, že při pádu v 3. etapě z Chorzowa do Zabrze narazil na betonový propustek. Při havárii utrpěl vážné poškození jater a vnitřní krvácení, což vyvolalo srdeční zástavu. Jeho smrt měla zvláště v Belgii mimořádně silnou emoční odezvu.

Když zemřel, byl teprve druhým rokem profesionálem. Na kontě už měl jedno profesionální vítězství - etapu Tour des Fjords v Norsku z roku 2018. Byl všeobecně považován za jednu z budoucích belgických hvězd tohoto sportu, mj. proto, že skončil na 2. místě v roce 2017 na Tour de l'Avenir, za loňským vítězem Tour de France Eganem Bernalem, a vloni dokončil Valónský šíp na 4. místě. 

Veškeré podrobnosti o Tour de Pologne 2020 budou představeny 1. července. 

Tento etapový závod WorldTour se měl původně konat mezi 5. - 11. červencem jako alternativa k Tour de France před olympijskými hrami v Tokiu. Poté, co pandemie zastavila na čas závodní sezónu, stal se 77. ročník tohoto závodu jedním z úvodních v přeplánovaném kalendáři.