Tým Roompot vznikl v roce 2015 a podle zakladatelů se měl zaměřit na rozvoj nizozemské cyklistiky a mladých talentovaných cyklistů. To se částečně podařilo, ale na velké úspěchy nikdy nedosáhl a po 5 letech končí. Roompot pomohl k lepším angažmá závodníkům jako jsou Dylan Groenewegen, Antwan Tolhoek a Taco van der Hoorn. 

Jenže už před letošní sezónou se musel rozoučit s "národnostní čistotou" a spojil se belgickým profi kontinentálním týmem Verandas Willems. Očekával se příchod Wouta van Aerta, ale ten radši rozvázal smlouvu a podepsal s Jumbo - Visma. Roompot se s Belgičany spojil kvůli ubývajícím financím, ale nezachránilo to ani jeden tým, sponzoři s podporou končí a projekt Oranje Peloton končí. 

"Čekali jsme s tímto oznámením tak dlouho, jak to jen šlo. Stále doufáte, že najdete řešení, i když to je každý den méně pravděpodobné. Teď je to bohužel definitivní. Po pěti letech se loučíme s profesionální cyklistikou," píše v tiskové zprávě Michael Zijlaard, manažer týmu. 

Je to konec také pro Nicka Nuyense, který vedl sestavu Verandas Willems: "V minulých letech mohla spousta závodníků předvést své schopnosti v našich barvách. Jsme pyšní na to, že několika jezdcům se podařilo dostat do WorldTour, nebo dalších profesionálních týmů. Spousta závodníků a dalších členů týmu našla nová místa pro příští rok. Doufáme, že všichni najdou novou práci, pomůžeme jim v hledání." 

Roompot - Oranje Peloton/Nederlandse Loterij/Charles od roku 2015 vyhrál 19 závodů, včetně dvou závodů WorldTour. Nejvýznamnějšími postavami byli Dylan Groenewegen (2 vítězství), Taco van der Hoorn a především Pieter Weening. Nizozemský veterán v oranžových barvách vyhrál šest závodů, od roku 2016 každou sezónu aspoň jeden závod, čímž tým výsledkově zachraňoval.

Nové profesionální angažmá si podle oficiálních informací zatím našli jen tři závodníci z osmnácti. Maurits Lammertink a Boy van Poppel odcházejí do belgického druhodivizního týmu Wanty - Gobert. Stijn Steels získal smlouvu s Deceuninck - Quick-Step. Bez smlouvy jsou například Lars Boom, Sean De Bie a Michael Van Staeyen. 

Na jezdce v oranžových dresech ještě čekají poslední silniční závody, Tacx Pro Classic, Paříž - Tours a Sluitingprijs Putte - Kapelen. Sean De Bie a Lars Boom ještě objedou v dresu se sponzorem Charles několik cyklokrosů.