Roman Kreuziger patří ke spolehlivým závodníkům a účastníkům třítýdenních závodů, ve své kariéře dokázal pětkrát dojet v první desítce Tour de France a Giro d´Italia a získal bílý dres na Giru, ale etapu vyhrál pouze jednu, na Giru 2012, v horské etapě do Alpe di Pampeago.   

Na Tour de France byl dvakrát blízko, ale vždy z toho bylo jen čtvrté místo v etapě. To chce změnit. „Mým cílem, před koncem kariéry, je být schopen vyhrát etapu na Tour de France," říká Kreuziger, který se po přestupu z Astany do Saxo - Tinkoff stal především domestikem a pravou rukou Alberta Contadora a později bratrů Yatesů v Mitchelton - Scott. Za své služby je ceněný, výkonnost má stále velmi dobrou a zkušeností na rozdávání, vždyť se profesionálem stal už v roce 2006.  

Vítězství v Alpe di Pampeago (2012)

Ale chci ještě zvednout ruce nad hlavu na cílové čáře. Už jsem to dokázal na Giro d'Italia, to samé chci zažít na Tour. Vždycky jsem odevzdával to nejlepší, co jsem mohl, ať už jsem se ucházel o celkové pořadí, nebo jsem pomáhal jinému lídrovi. Teď se ale chci vrátit na stupně vítězů.“

Stal by se třetím českým cyklistou slavícím etapu na Tour de France, v letech 1998 a 2001 vyhrál dvě etapy Ján Svorada (už jako občan České republiky, v roce 1994 zvítězil za Slovensko) a v roce 2015 vyhrál Zdeněk Štybar. 

Kreuziger za svou kariéru posbíral 15 profesionálních vítězství, které patří k největším úspěchům české cyklistiky. Vyhrál Amstel Gold Race, Kolem Švýcarska, Kolem Romandie a Clasicu San Sebastian, ale většinu triumfů posbíral v začátcích kariéry. Jeho poslední vítězství je tři roky staré. V srpnu 2017 vyhrál rakouskou jednorázovku Pro Ötztaler 5500.