Jihoafrickou sestavu opouští japonský sponzor NTT a odešel také sportovní ředitel Bjarne Riis. Naděje však stále žije, podle cyclingnews.com sehnal Douglas Ryder, majitel a ředitel týmu nového sponzora. Zatím se neví, kdo tímto sponzorem bude, je však jisté, že mezi nejbohatší celky se současné NTT nezařadí. Rozpočet okolo 8 milionů eur řadí tým mezi profesionální kontinentální stáje a na úroveň bohatších týmů WorldTour ztrácí hodně. 

Zaměstnanci týmu nyní budují nový tým a shánějí závodníky bez smlouvy. Podepsaný kontrakt na příští rok má osm jezdců, včetně Itala Domenica Pozzoviva. "Ještě to není stoprocentní, ale dnes nebo zítra bychom měli dostat potvrzení, že tým bude i příští rok," řekl Pozzovivo webu cyclingnews.com. 

"Pouze čekáme na potvrzení a jestli tým bude pokračovat, tak zůstanu. Myslím, že budeme WorldTour, jsem optimista a věřím Douglasi Ryderovi. Dělá maximum, není snadné najít nové sponzory. nevím přesně, kdo jsou noví sponzoři," dodává Pozzovivo. 

Ryder závodníkům nabízí smlouvy v hodnotě okolo 38 tisíc eur ročně, což je minimální mzda na úrovni WorldTour. Vzhledem k současné situaci kdy kvůli koronavirové krizi sponzoři končí, se závodníci musejí uskromnit, ale na minimální mzdu rozhodně nepřistoupí každý. Rozhodně je to nepravděpodobné u hvězd, Giacomo Nizzolo, Edvald Boasson Hagen a Victor Campenaerts by měli získat lepší podmínky.

Kromě Romana Kreuzigera by se v dresu jihoafrického celku měl objevit také Karel Vacek, který první dva roky v mužísch strávil v americkém Axeonu a italském Colpacku. 

Tým opouštějí Michael Valgren (EF), Ben O´Connor (AG2R Citroen), Ryan Gibbons (UAE Emirates), Amanuel Ghebreigzabhier (Trek - Segafredo) a Rasmus Tiller (Uno-X).    

V letošním roce získal tým NTT 8 vítězství, včetně etapy na Giro d´Italia a na Paříž - Nice. V předchozích dvou letech to bylo pouze 7 vítězství a tým patří dlouhodobě k nejslabším ve WorldTour.