Pod obloukem se na start řadila více než stovka cyklistů, mezi nimi i fanoušci Krušnotonu z Německa. Bylo slyšet smích, zvuky spouštění aktivity na hodinkách a klapající tretry na kočičích hlavách. Pro účastníky začala Krušnoton vyjížďka ve chvíli, kdy si vyzvedli registrační číslo, ale na Zámeckém náměstí se s přípravami začalo hned po ránu. Postavit stany, roztřídit čísla, nachystat seznamy a oblouk…hlavně aby vše klaplo.

V 8:00 už jsme s úsměvem stáli na značkách a vyhlíželi první registrované. Po úvodním přivítání od organizátorů Krušnotonu (Honza Tančin, Jarda Maršík a Jirka Jiroušek) zazněl výstřel z pistole, který oznámil začátek. Celý balík, včetně organizátorů, se společně pomalu rozjel vstříc krásám Českého středohoří a Krušných hor.

Kdo měl chuť soutěžit, těšil se na vrchařskou prémii při stoupání na Bouřňák. Značené stoupání mělo 6,5 km, v průměru dosahovalo 6,6 %, v maximech krátkodobě až 13 %. O vrchařskou prémii se bojovalo u transformátoru těsně před Novým Městem. Na vrchařské prémii zvítězil Robert Petzold, druhé a třetí místo obsadili naši ambasadoři Sebastian Pavlas a Matěj Rusek. 

Podle našich odhadů jsme čekali prvního v cíli zhruba 3,5 hodiny od startu. Jako první dorazil Jiří Jiřinec v čase 13:45. Druhý Tomáš Kindl a třetí Jan Kubetzek dorazili s rozdílem několika sekund ve 13:55. Každý po přesunu ke Koloshopu dostal finišerské triko v růžové barvě Krušnotonu. Musíme říct, že všem opravdu slušelo! U prodejny taky čekal na účastníky zasloužený relax, sprcha, merch a občerstvení. V HotSpot Café se celé odpoledne nezastavili. Jak přijížděli další a další, tak mizely sladké i slané dobroty a kolem voněla čerstvě namletá káva.

Krušnoton_2.jpg

V 16:00 přišel čas ohlásit první 3 účastníky z vrchařské prémie a první 3 z celkového pořadí. Výhrou bylo startovné na Krušnoton 2025. Při vyhlašování celkového pořadí se na stupních vítězů potkali hned dva členové klubu Vinohradské šlapky. U vrchařů zase dva Koloshop dresy. Gratulujeme ke skvělým výkonům! Trasa 130 km dlouhá, obloha bez mráčku a teplota kolem třicítky dala i trénovaným a zkušeným borcům určitě zabrat. Potlesk si proto zaslouží kromě vítězů také každý, kdo celou trať úspěšně zdolal.

Posledním bodem sobotního programu byla tombola a pak už nastal čas se s vámi rozloučit. Něco nám ale říká, že tentokrát ne na dlouho. Víc zatím neprozradíme, ať vás ještě chvíli můžeme napínat. Zatím se podívejte na fotky, třeba se na nich poznáte. Budeme také rádi, když nám do komentářů napíšete, jak jste si letošní Krušnoton tribute užili.

FOTOGALERIE 2024