Mikel Landa se stále nevzdává svého snu postavit se na pódium Tour de France a při troše štěstí bojovat i o vítězství. Jedenatřicetiletý vrchař letos dokončil na čtvrtém místě, stejně jako v roce 2017. A Tour bude hlavním cílem i v roce 2021. "Tour je velkým cílem, to je jasné. Ale je pravda, že Mikel chce jet i další Grand Tour. Letos to kvůli okolnostem, o kterých všichni víme, nešlo. Ale když se vrátí normální závodní kalendář, chce objet dvě Grand Tours. I když ještě není jasné, zda to bude Giro, nebo Vuelta," cituje deia.eus zdroj blízký Mikelu Landovi. 

Landa naposledy objel dva třítýdenní závody v roce 2019. S kombinací Giro - Tour má velké zkušenosti. Loni byl čtvrtý na Giru a šestý na Tour. V celkem pěti sezónách zvládl dva starty na Grand Tours a získal velmi dobré výsledky, včetně třetího místa na Giru a čtvrté pozice na Tour. V posledních letech sice nebojoval o vítězství na žádné Grand Tour, ale vždy se držel hodně vpředu a blízko konečnému pódiu. 

Landův týmový kolega a krajan Pello Bilbao má podobné plány. V letošním roce zvládl dva třítýdenní etapové závody, navzdory náročnosti odložené závodní sezóny. Na Tour de France pomáhal Landovi a sám skončil šestnáctý. Na Giro d´Italia patřil k nejužší špičce a vybojoval konečné páté místo. Jistou míru volnosti měl už v Astaně, ale v Bahrainu se stává jedním z lídrů i na celkové pořadí. 

Přesto by opět měl pomáhat Mikelu Landovi na Tour de France. "Rád bych také startoval na Giru, ale stále čekám na zelenou. Ještě jsem o tom s vedením týmu nediskutoval, ale chtěl bych jet na Giro a Tour v roce 2021. Ale nic ještě není rozhodnuto," říká k věci Bilbao. Na Giru by mohl být lídrem a v Itálii se mu vždy dařilo. Například v roce 2019 vyhrál dvě etapy.  

Sezónu 2021 zahájí na Kolem Valencie (3. - 7. února). Následně pojede Volta ao Algarve (17. - 21. února) a Paříž - Nice (7. - 14. března). Na jaře zvládne ještě Kolem Baskicka (5. - 10. dubna) a pokud bude vedení týmu Bahrain Victorious souhlasit, tak i Giro d'Italia (8. - 30. května) a nakonec Tour de France (26. června - 18. července).