Včerejší zpráva o odchodu Marca Hirschiho z celku DSM přišla z čistého nebe, ještě o několik dní dříve se švýcarský cyklista fotil v dresu celku s německou licencí. Okamžitě se začalo spekulovat, kam se 22letý závodník chystá. Žádné oficiální informace ještě nejsou známy, ale podle nizozemského webu Wieleflits.nl a informací italských novinářů z deníku Gazzetta dello Sport to bude UAE Emirates. 

Hirschiho kontaktoval Švýcar Mauro Gianetti, který společně s Joxeanem Fernandezem vede UAE Emirates a v minulosti byl profesionálním závodníkem a šéfem sestav Saunier Duval a Geox. Gianettiho a Hirschiho propojil Fabian Cancellara, který je osobním agentem mladého závodníka. Tým ze Spojených arabských emirátů má velký rozpočet a pro Hirschiho připravil štědrou smlouvu. 

Podle švýcarského deníku Blick si Hirschi v UAE Emirates přijde na jeden milion švýcarských franků ročně (924 tisíce eur). V roce 2019 přitom v Sunwebu bral pouze základní mzdu 29 370 eur. V roce 2020 měl mzdu o něco vyšší, přesto ani zdaleka nedosahovala výše v celku UAE Emirates.  

Hirschi patří k nejtaletovanějším cyklistům současnosti a jeho nová mzda tomu odpovídá, přesto je o hodně nižší, než na jakou dosáhl Tadej Pogačar, hlavní lídr UAE Emirates a vítěz Tour de France. Pogačar ještě před vítězstvím na Tour podepsal novou smlouvu na 2 miliony eur ročně. Díky prémiím ze závodů a osobním sponzorským smlouvám si přišel na ještě víc. Hirschi a Pogačar mají společného osobního sponzora, výrobce hodinek Breitling. 

UAE Emirates od letošního roku ušetří 2,6 milionu eur ročně, které bral Fabio Aru. Ital byl nejlépe placeným závodníkem týmu před Pogačarem a Fernandem Gaviriou (1,8 milionu eur). 

Ze sportovního pohledu se Hirschi stává členem jednoho z nejsilnějších týmů světa. UAE Emirates má každý rok lepší výsledky a větší rozpočet. Loni tým vyhrál Tour de France, včetně čtyř etap, etapy na Giro d´Italia a Vueltě. Celkem 33 závody. Hirschi bude v UAE Emirates lídrem na ardenské klasiky s podporou zkušených závodníků, jakou jsou Rui Costa, Diego Ulissi, Davide Formolo a na některých těžkých jednorázových závodech by se měl potkat i s Pogačarem. O roli lídra na celkové pořadí závodů WorldTour zatím podle svých vlastních slov nestojí.