Poslední etapa Okolo Rhodosu byla z hlediska profilového skóre nejtěžší. S výjimkou úvodních 20 km se následujících 90 odjelo v kopcích. Což vyvrcholilo druhou vrchařskou prémií (4,4 km, 8%) na 112. km. Odtud už to bylo do cíle nejprve ve sjezdu a poté po rovině.

Cílem ATT Investments bylo pokusit se posunout co nejvýš z průběžně sedmého místa Mártona Dinu. Tým si svůj úkol splnil velmi dobře, byli to kluci v modročervených dresech, kteří vyprovokovali rozhodující akci ve stoupání na druhou vrchařskou prémii, což umožnilo Mártonovi získat body za třetí místo na prémii a poté se pokusit rozhodnout 10 km před cílem, když byl strůjcem čtyřčlenného úniku.

432469396_920114740123933_8149386721761179133_n.jpg

Bohužel pro český tým byla tahle skupinka dostižena bezprostředně před páskou další čtrnáctkou, v níž byla většina lidí z pořadí.

Podruhé po sobě vyhrál Alessandro Romele z devo týmu Astany, která tady předváděla v průběhu celého etapáku výborné výkony. Jen v závěrečné etapě měla v první 18členné skupině 4 lidi a jen tím potvrdila vítězství v týmové soutěži. Romelovi jeho umístění stačilo na konečné 2. místo a zisk bílého trikotu.

André Drege z norského Coop-Repsol totiž uhájil svůj obrovský náskok z úvodního prologu, takže jeho účet ze třech závodů na Rhodosu jsou tři vyhrané etapy, jedno druhé a jedno třetí místo a celkové vítězství v obou etapácích!

Třetí místo v konečném pořadí získal Švýcar Colin Stüssi z rakouského Vorarlbergu, čímž zopakoval umístění z prvního dvoudenního etapového závodu.

Michael Kukrle nakonec obsadil třetí místo v soutěži vrchařů, když dnes vyhrál tu úvodní. Na celkové pořadí tu měl Felt Felbermayr jiné lidi, Michael je klasifikován na 63. místě. Druhým Čechem mimo ATT tady byl Martin Bárta, který po odchodu z juniorské kategorie zakotvil v německém Lotto Kern-Haus PSD Bank, což je neoficiální devo tým BORA-hansgrohe. Toho nalezneme v konečné výsledkové listině na 48. místě.

ATT Investments se soustředil jednak na etapy s početnějším dojezdem, kde dostal příležitost Šimon Vaníček a jeho 5. místo v úvodní etapě je velmi cenné. Lídrem na celkové pořadí byl Márton Dina a svou roli splnil také velmi dobře. 6. místo a 10 UCI bodů jistě není k zahození.   

Kluci dnes předvedli velmi dobrý týmový výkon. Že jsme to nedostali do pětky, mě trošku mrzí. Ale nejsem z celkového vystoupení zklamaný. Přijeli jsme sice pro lepší umístění, máme na čem pracovat, ale jako základ pro další část sezóny to vidím pozitivně. Což zvláště platí pro Mártona Dinu, který má výbornou výkonnost i motivaci a speciálně dnes předvedl skvělý výkon, byl všude, kde měl být, vyprovokoval únik deset kilometrů před cílem, sjeti byli až na pásce, takže cíl posunout ho do první pětky utekl jen o vlásek,“ zhodnotil vystoupení týmu ATT Investments jeho sportovní ředitel Vojta Řepa.