Michal Schlegel byl nominován k závodu s hromadným startem na Olympijských hrách v Tokiu společně se Zdeňkem Štybarem s Michaelem Kukrlem. Schlegel do Japonska cestoval leteckým speciálem Českého olympijského výboru společně s dalšími sportovci, včetně Kukrleho a Terezy Neumanové.

Schlegel závodit nebude a nyní je v izolaci. K dalším testům do Tokia odjeli Michael Kukrle a Tereza Neumanová. Zdeněk Štybar mohl zůstat v cyklistickém hotelu, protože do Japonska cestoval jiným letem.

Kukrle na svém profilu na Facebooku přidal osobní dojmy ze současné nepříznivé situace v Japonsku: „Zítra je první olympijský start a věřím, že budu dobře připravený, i když poslední dva dny příprava ideální nebyla. Žádný z testů na covid-19 nebyl pozitivní, ale i tak se mnou Japonci jednají jako bych byl nemocný, protože mě berou jako blízký kontakt s nakaženým."

"Včera v osm večer se Japonci rozhodli, že si máme sbalit věci a v devět odjíždíme někam na testy, kde se dozvíme, co bude dál. Takže jsme se sbalili, v devět jsme byli připravení na odjezd, ale Japonci přesní nebyli a vyrazili jsem až před desátou. Dvě hodiny jsme potom cestovali a následně čekali v pokoji, který vypadal spíš jak záchytka. V jednu v noci nás tedy otestovali a do čtyř jsme čekali na výsledek.“

„Než nás otestovali, tak jsme si museli sami vyložit všechny věci včetně kol a po testu, kdy přijela úplně stejná auta, tak jsem si je zase znovu sami naložili. Když jsme v šest ráno dorazili na hotel, tak nás dali na kuřácké pokoje. Takže jsem se do deseti vyspal v tom smradu a ráno jsme to pořešili, aby nás alespoň přestěhovali. Nemůžeme nic, vlezl jsem si alespoň na ergáč a budu věřit, že budu připravený," kritizuje Schlegel v tiskové zprávě Elkov Kasper japonskou organizaci Olympijských her.