Movistar letos oznámil už dvanáct posil. Někteří jsou už docela zkušení (Dario Cataldo, Enric Mas, Sergio Samitier a Davide Villella), ale většina patří k velmi mladé generaci. A Movistar se nemění jen věkově, ale stává se také mezinárodním, přichází například Dán, Američan, Němec a Švýcar. 

Tým přišel o většinu opor. Mikel Landa během dvou let v Movistaru díru do světa neudělal, ale Nairo Quintana, Richard Carapaz a Andrej Amador byli velkými osobnostmi. Se závoděním skončil veterán Daniele Bennati a odešli mnozí zkušení domestici. 

Přišel jediný lídr, Enric Mas, který navíc také patří k mladé generaci, v lednu oslaví 25. narozeniny. Dalšími nováčky jsou vyloženě neoprofesionálové. Třidvacetiletý Brit Gabriel Cullaigh je rychlý sprinter a vítěz etapy na Závodě míru U23 v roce 2015. Dvacetiletý Američan Matteo Jorgenson je všestranným vrchařem, který letos dokázal vyhrát bodovací soutěž na Tour de l´Avenir. Jorgenson zvolil pro Američana netradiční cestu k profesionálnímu angažmá. Odešel z USA do farmy týmu AG2R La Mondiale, poté šel na stáž do WorldTour sestavy, ale smlouvu získal v Movistaru. 

Dvaadvacetiletý Švýcar Johan Jacobs jezdil cyklokrosy za profesionální týmy Marlux a Pauwels sauzen. V letošním roce se ale prosadil na mnoha třiadvacítkových silničních závodech, skončil druhý na Paříž - Roubaix za dalším cyklokrosařem Tomem Pidcockem, sedmý dojel na Kolem Flander a vyhrál s národním týmem časovku družstev na Tour de l´Avenir. 

Vynikajícím časovkářem je také Dán Mathias Norsgaard. Dvoumetrový cyklista vyhrál po sólovém úniku úvodní etapu Tour de l´Avenir a skončil čtvrtý na světovém šampionátu, když o rok dříve, v Innsbrucku, dokonce získal bronz. Profesionálem byl už letos v týmu Riwal Readynez, ale ambice měl větší a získal smlouvu v Movistaru. Dvacetiletý Němec Juri Hollmann je dalším solidním časovkářem a potenciálním klasikářem. Movistar v nových závodnících získal zejména jezdce na roviny a klasiky.  

Juri Hollmann

Ale posílil i do kopců. Vrchařem je Kolumbijec Einer Rubio, vítěz etapy a vrchařské soutěže na malém Giru. Rubio je ale dobrý i v těžkých jednorázových závodech. S ním přichází i krajan a kolega z národního týmu Juan Diego Alba. Ten také vyhrál etapu na malém Giru a v celkovém pořadí skončil třetí za Camilem Ardilou (nově UAE Emirates) a právě Rubiem. A Španěl Iñigo Elosegui získal v Movistaru tříletou smlouvu. Ve 21 letech patří k největším španělským talentům do kopců.  

Mladí závodníci pomalu přebírají otěže nad týmem Movistar. V příštím roce bude stále jedničkou už skoro čtyřicetiletý Alejandro Valverde, ale za ním se do popředí tlačí pětadvacetiletí Enric Mas a Marc Soler. Více se prosazují i Héctor Carretero, Jorge Arcas a Carlos Verona. 

Movistar vždy dokázal vychovávat talenty. Do nakupování hotových závodníků se nikdy neměl. Mezi hvězdy pomohl Nairu Quintanovi, Ionu Izaggiremu, Rui Costovi, Vasilu Kirijenkovi, Rigobertu Uranovi, Luisi Leonu Sanchezovi, Jonathanu Castroviejovi a Joaquimu Rodriguezovi a dalším. Vyrostou nové hvězdy i z Norsgaarda, Rubia a dalších?