Pořadatelé Gira zveřejňují etapy příštího ročníku postupně, nyní přišla řada na rovinaté etapy pro sprintery. Rovinatá je už třetí etapa v Maďarsku s cílem u Balatonu, která byla představena už minulý týden a prohlédnout si ji můžete v tomto článku. Nově se světu předvedlo dalších pět etap. 

5. etapa Catania - Messina

Závodníci se z Maďarska přesunou až na Sicílii. V páté etapě odstartují na východním pobřeží v Catanii a přesunou se na severní pobřeží v Messině. Podle profilu etapy je zřejmé, že zcela rovinatá není, ale hromadný dojezd je hodně pravděpodobný, protože vrchol stoupání Portella Mandrazi je 97 kilometrů před cílem a celkové převýšení je pouze 1200 metrů na 175 kilometrech.  


6. etapa Palmi - Scalea

Sprinterská bude také následující etapa v Kalábrii. Závodníci se konečně dostanou na italskou pevninu. Začátek etapy vedoucí po tyrhénském pobřeží je zvlněný, ale není to nic, co by mělo nejrychlejší muže pelotonu ohrozit. Na 192 kilometrech etapy je pouze 900 metrů převýšení. Hromadný dojezd je v podstatě jistý.


11. etapa Santarcangelo di Romagna - Reggio Emilia

Na další příležitost si sprinteři musí počkat až do 11. etapy dlouhé 201 kilometr s převýšením 480 metrů. Placatá etapa projede Imolou, Boloňou a pokračuje dále k cíli v Reggio Emilia bez sebemenších stoupání. 


13. etapa Sanremo - Cuneo 

Krátká, ale poměrně náročná bude 13. etapa startující ve slavném Sanremu. Na 55. kilometru z celkových 157 kilometrů se cyklisté dostanou na vrchol stoupání Colle di Nava a pokračovat budou ve zvlněném terénu, ale závěr etapy v Cuneu bude velmi rychlý. Převýšení 1450 metrů není moc, ale na krátké trase ani málo.  

18. etapa Borgo Valsugana - Treviso

Poslední etapou s hromadným dojezdem bude nejspíš etapa 18. s cílem v Trevisu. Velmi krátká etapa míří do údolí Piavy, protne vinařský kraj proslaveným výrobou prosecca mezi městy Valdobbiadene a Refrontolo a poslední kilometry vedou po rovinách v okolí Trevisa. Etapa měří pouze 146 kilometrů.