29. ročník Grand Prix Criquielion (1.1) měl bohaté české zastoupení, na startu se prezentovalo hned šest našich cyklistů. Daniel Babor, Tomáš Bárta a Michal Schlegel v Caja Rural-Sguros RGA, Adam Ťoupalík v TDT-Unibet, Matyáš Kopecký v Novo Nordisk a Pavel Bittner v dsm-firmenich PostNL. Na zádech měl jedničku, tým mu věřil, jelo se na něj. 

Na trase dlouhé 200 km s převýšením 2,5 tisíce metrů nejprve odjela pětice jezdců, 30 km před cílem bylo vše pohromadě.

To nejpodstatnější se odehrálo v posledních 20 km. Útočilo se, odjíždělo, ale 5 km před cílem byla hlavní skupina znovu pohromadě.

Následně na útok Henriho Uhliga (Alpecin-Deceuninck) 2 km před cílem zareagoval Alec Segaert (Lotto Dstny). Několikavteřinový náskok, který si poté vybudoval, mu nakonec stačil na těsné vítězství. 

O druhou pozici se utkali rychlí muži a z nich nejúspěšnější byl Pavel Bittner, třetí příčku obsadil Jenthe Biermans (Arkéa-B&B Hotels).

431125335_884925830310404_8446916071966813364_n.jpg

Dnes to byl opravdu náročný den přes počasí, ale do závodu jsme šli s jasným cílem, že ve finále budu sprintovat. Dnes jsem se cítil opravdu, opravdu dobře a kluci odvedli dobrou práci v poslední části závodu, abych byl na dobré pozici," uvedl na týmových stránkách Pavel Bittner. 

"Sen se málem rozpadl na 20 kilometrech, kde jsem měl defekt zadního kola, ale rychle jsem to dokázal vyměnit s Timem (pozn. Naberman). Šel jsem na plný plyn, abych se dostal zpět a ve druhém stoupání jsem to dokázal. Niklas (pozn. Märkl) odvedl ve finále opravdu dobrou práci, aby pokryl některé útoky. Na sprint jsem měl ještě stále dobré nohy. Vepředu byl stále jeden chlápek, Segaert, takže se mi podařilo vyhrát pouze hromadný sprint, ale myslím, že to byl dobrý den a zítra je další šance.“