Po Woutu van Aertovi a Mathieu van der Poelovi představil svůj cyklokrosový kalendář také třetí do party všestranných cyklistů. Olympijský vítěz na horských kolech je také špičkovým cyklokrosařem a v minulé sezóně dokázal na závodě v Gavere porazit dokonce i Van der Poela. Na světovém šampionátu ale na medaili nedosáhl. Kromě Van der Poela a Van Aerta ho porazil i specialista Toon Aerts.  O rok dříve, ve švýcarském Dübendorfu, si přitom dojel pro stříbrnou medaili. A minimálně medaili chce i na příštím šampionátu.

„Fayetteville je pro Toma vhodná trať, viděli jsme to na závodě Světového poháru," řekl pro Het Laatste Nieuws Pidcockův trenér Kurt Bogaerts. Pokud pojede do Spojených států, nebude se chtít jen zúčastnit. Jeho velkým cílem je stát se mistrem světa ve třech disciplínách.“ Kromě cyklokrosu tedy i na silnici a na horských kolech. Pidcock ve všech třech disciplínách už duhový trikot získal, ale v nižších kategoriích.

S cyklokrosem letos začne v Boomu, v závodě série Superprestige. „V Boomu bude startovat v základní kondici, s nulovou přípravou na cyklokros. Moc od toho nečekám, má za sebou dlouhou pauzu. Ale moc se na to těší,“ dodává Belgičan Bogaerts. „Budeme hodně závodit, protože je to dobrá příprava, ale není možné být pořád v top formě. Silniční sezóna je prostě důležitější."

Kvůli silniční přípravě vyrazí na týmové soustředění do španělského Calpe na začátku ledna. Poté se do terénu vrátí a sezóna vyvrcholí ve Fayetteville. Silniční program na další sezónu zatím nezveřejnil, letos objel svou první Grand Tour, má za sebou španělskou Vueltu a v první sezóně mezi profesionály se také poprvé představil na velkých jednorázových závodech. Brabantský šíp vyhrál, Amstel Gold Race prohrál s Woutem van Aertem jen těsně a zazářil třetím místem na Kuurne - Brusel - Kuurne, pátým na Strade Bianche a šestým místem na Valonském šípu.  

Všechny tři hvězdy cyklokrosu, silnici a horských kol se potkají na třech závodech. V Dendermonde (26. 12.), Diegemu (29. 12.) a Hulstu (2. 1.). A možná i na světovém šampionátu, pokud se Van Aert rozhodne změnit plány a do Ameriky nakonec vyrazí. Zatím se to jeví jako nepravděpodobné. Ale v ostatních závodech se Pidcock pokaždé potká s aspoň jedním ze svých rivalů. Prosinec a leden by to proto měl být velmi zajímavý i pro fanoušky silniční cyklistiky. Cyklokrosům bez Van Aerta, Van der Poela a Pidcocka prostě něco chybí.  

Cyklokrosový kalendář Toma Pidcocka: 

4.12. Superprestige Boom
5. 12. Světový pohár Antverpy
12. 12. Světový pohár Val di Sole (12 december 2021)
18. 12. Světový pohár Rucphen
19. 12. Světový pohár Namen
26. 12. Světový pohár Dendermonde
27. 12. Superprestige Heusden-Zolder
29. 12. Superprestige Diegem
1. 1. X2O Trofee Baal
2. 1. Světový pohár Hulst 
22. 1. X2O Trofee Hamme 
23. 1. Světový pohár Hoogerheide
30. 1. Mistrovství světa Fayetteville