Rozlehlý areál pivovaru a restaurace U Fleků nabízí mnoho zajímavostí. Jedinečné jsou především prostory varny, kde se pivo stále vyrábí pod původními středověkými trámy z jedlového dřeva natřeného volskou krví. Veškeré zařízení je možné spatřit na exkurzi, kterou pivovar nabízí. Stejně tak lze navštívit i místní pivovarské muzeum v prostorách bývalé sladovny.

Hlavním lákadlem pivovaru a restaurace U Fleků je samozřejmě zdejší pivo. Vaří se zde jediný druh, tmavý speciál, jehož historie sahá do poloviny 19. století. Vyrábí se z tradičních surovin – vody, ječného sladu a chmele za použití kvasnic. Flekovské pivo lze koupit pouze v místní restauraci, vedle čepovaného piva jsou v nabídce i lahve a soudky.

Restaurace nabízí návštěvníkům 1200 míst v osmi sálech a zahradě. Celý areál se skládá z několika starobylých budov, jejichž stěny jsou zdobeny barevnými freskami. Atmosféru doplňuje stylové zařízení všech místností. Za pozornost stojí například Rytířský sál  upravený a zařízený v romantickém duchu, kde hosté sedí na židlích znázorňujících staré české pivovary. Památná je i místnost zvaná Akademie, kde se v minulém století scházeli novináři, malíři, herci a další známé postavy české kultury. V největším sále zvaném Kabaret jsou k vidění malby českých hradů, ve Václavce zase okna s barevnými vitrážemi. Historické budovy obklopují zahradu, která nabízí příjemné posezení ve stínu kaštanů.

K návštěvě restaurace U Fleků láká domácí i zahraniční hosty nejen pivo, ale i nabídka tradiční české kuchyně a jedinečná atmosféra. Tu podtrhuje živá hudba i interiér vybavený dlouhými stoly, u nichž se nad dobrým jídlem a pitím setkávají lidé ze všech koutů světa. Další formu zábavy již desítky let nabízí také známý flekovský kabaret.

Přejeme krásné léto a cyklistice zdar!

Pivovar a restaurace U Fleků
Křemencova 11, 110 00 Praha 1
tel. 224 934 019, 602 660 290
ufleku@ufleku.cz
www.ufleku.cz

Foto: sládek Michael Adamík kontroluje své dílo.