Tadej Pogačar debutoval na Grand Tour na letošní Vueltě a vyhrál tři nejtěžší horské etapy, vyhrál soutěž do 25 let a obsadil konečné třetí místo za Primožem Rogličem a Alejandrem Valverdem. Ve svém prvním roce mezi profesionály se tímto výsledkem dostal na pozici jedničky týmu UAE Emirates, jednoho z nejbohatších celků světa. 

Jedenadvacetiletého Slovince čeká v příštím roce těžký úkol, bude mít největší zodpovědnost za významné výsledky týmu UAE Emirates. Podle Maura Gianettiho, manažera týmu, ještě není rozhodnuto o celém programu Tadeje Pogačara a dalších lídrů UAE Emirates. 

"Zatím jsme pro příští sezónu nic nerozhodli, ale Tadejovi se líbí trasa Tour de France a téměř určitě ho uvidíme na startu Vuelty. Pečlivě vyhodnotíme jeho závodní program, včetně výběru mezi Girem a Tour," řekl Gianetti pro Tuttobici.   

Dvě Grand Tours v jedné sezóně jsou na jedenadvacetiletého cyklistu poměrně velká zátěž, ačkoliv Pogačar má obrovský talent. Egan Bernal zvládl zatím dvě Tour de France během dvou let. je však pravda, že původní plán Ineosu byl jiný. Letos měl jet na svůj výsledek Giro d´Italia a následně měl pomáhat Chrisi Froomovi na Tour. Ale Bernal má více zkušeností s profesionální cyklistikou. 

Gianetti ale Pogačarovi hodně věří a uvědomuje si, že UAE Emirates v něm má jednoho ze třech nejtaletovanějších cyklistů současnosti (společně s Bernalem a Remcem Evenepoelem). "Je výjimečný a ohromně klidný, což je jeho velká zbraň. Má hlavu šampióna a my jsme zatím jen na začátku dlouhé cesty, ale tento chlapec má vše potřebné, aby mohl začít velkou kariéru."