Neočekávaný pozdní přestup Marca Hirschiho z týmu DSM do UAE Emirates je hotový. Švýcarský cyklista se připojil ke svým novým týmovým kolegům na soustředění v Abú Zabí. 22letý cyklista se v UAE Emirates stane lídrem na jednorázové závody v kopcích. V těch se už v loňském roce zařadil mezi nejlepší na světě. Valonský šíp vyhrál a monument Lutych - Bastogne - Lutych dokončil na druhém místě.  

Nejprve bych chtěl poděkovat svému předchozímu týmu za všechno, co pro mě v posledních třech letech udělali. Jsem rád, že můžu říct, že se teď stávám členem týmu UAE Emirates. Z přestupu jsem nadšený," říká Hirschi, který si v novém angažmá finančně polepší. Podle Blick.ch si přijde na jeden milion švýcarských franků ročně. Sdílíme stejný přístup k závodění a cíle. Tým UAE jde správným směrem a v posledních letech se hodně zlepšil. Těším se, že z toho budu těžit, pro dobro týmu a mé kariéry," dodává Hirschi. 

V Sunwebu mladý Švýcar strávil tři roky, kromě dvou let mezi profesionály byl také jeden rok v development sestavě. Zde v roce 2018 vyhrál evropský i světový šampionát a také etapu Závodu míru. S německým týmem podepsal na konci roku 2018 tříletou smlouvu, ale po dvou letech odchází.   

Hirschi se v UAE Emirates připojí k velmi silné sestavě jezdců na kopcovité jednorázovky. Lutych - Bastogne - Lutych na pódiu v minulosti dokončili Davide Formolo a Tadej Pogačar a Rui Costa, silní jsou také Rafal Majka, David de la Cruz, Valerio Conti, Diego Ulissi a Jan Polanc. V UAE Emirates bude mít lepší podporu než v DSM. Teď se soustředím na týmové soustředění a chci všechny poznat a zapadnout do kolektivu. Poprvé navštívím Spojené arabské emiráty, ta chci tu zemi objevit."

Hirschiho přestup se řadí k těm nejdůležitějším před sezónou 2021. UAE Emirates posílil o pět cyklistů, kromě Hirschiho přišli další dvě hvězdy, Ital Matteo Trentin, který bude společně s Alexandrem Kristoffem lídrem na dlážděné klasiky a Rafal Majka. Ten by se měl stát jedním z klíčových domestiků pro Tadeje Pogačara. Na Tour de France by měl pomáhat také Hirschi, vítěz jedné etapy v loňském ročníku. Dále přichází sprinter Ryan Gibbons. Jihoafrický mistr bude rozjíždět spurty Fernnadu Gaviriovi a Alexandru Kristoffovi. Poslední posilou je Španěl Juan Ayuso. Teprve osmnáctiletý jezdec byl ještě letos juniorem, vyhrál španělské mistrovství v závodě s hromadným startem a v časovce. Prvních sedm měsíců roku 2021 stráví v kontinentálním italském týmu Colpack - Ballan. Od 1. srpna by se měl připojit k UAE Emirates, se kterým má smlouvu až do konce roku 2025.