Po prozkoumání zdravotních podmínek a omezení zavedených Federální vládou, po dohodě s Mezinárodní cyklistickou unií (UCI), kantony Vaud a Valais a obcemi Aigle a Martigny, pokračujeme v práci a dokončujeme přípravu světového šampionátu,“ uvedli organizátoři v pátečním (26. června) prohlášení. 

Umožnil to fakt, že Švýcarsko začalo změkčovat omezení, kterými reagovalo na koronavirovou pandemii. Aktuálně to tedy vypadá, že vše může proběhnout podle původního plánu. 

"Během posledních měsíců jsme nepřestali pracovat na organizaci Mistrovství světa v silniční cyklistice pro letošní rok v Aigle-Martigny," uvedli ve svém prohlášení spolupředsedové organizačního výboru Grégory Devaud a Alexandre Debons. "Jsme velmi vděčni za důvěru Mezinárodní cyklistické unie (UCI), místních úřadů, našich sponzorů, obrovského počtu zaregistrovaných dobrovolníků, a jsme velmi potěšeni nadšením fanoušků cyklistiky pro tento závod.“ 

"Musíme zůstat opatrní s ohledem na světovou zdravotní situaci. Příznivou zprávou, která zvyšuje naši víru v realizaci mistrovství světa, je skutečnost, že se na totožném okruhu uskuteční 22. srpna domácí šampionát, který nám zároveň pomůže doladit organizační záležitosti."