V uplynulém víkendu si tento areál v okolí amfiteátru a poblíž malebného Náměšťského zámku již cyklokrosaři vyzkoušeli při závodu Oderský pohár Force Kolárna 2021, který byl součástí i Mistrovství Olomouckého kraje v cyklokrosu pro rok 2021. Nyní trať bude malinko prodloužena, aby splňovala všechny parametry závodu nejvyšší kategorie v ČR pro seriál závodu TOI TOI cupu 2021.

Hlavní pořadatel Roman Brandýs říká: "Trať je už otestovaná a zázemí připraveno pro všechny závodníky. Těším se na tento závod, protože je jednak pro mládež, a to mi dělá největší radost, když sportují děti a také se již přihlásil například český reprezentant Paprstka, výborní silničáři a reprezentanti bratři Ťoupalíci a další. Takže věřím, že v i v mužské kategorii to bude atraktivní závod.  Tento nadcházející víkend přijede opravdu česká špička v těchto kategoriích a myslím si, že se máme na co těšit. Mám také radost, že mi popřáli hodně štěstí k závodu někteří silničáři, jako například Pavel Bittner, který přijede fandit svému bratrovi a nebo Mathias Vacek a také Olympionik Michael Kukrle. Možná přijde fandit i Alois Kaňkovský a při minulém závodě nás poctil svou návštěvou pan poslanec ČR pan Müller a nyní přislíbila účast paní starostka obce Husičková a pan Suchánek hejtman Olomouckého kraje, tak věřím, že si tento závod užijí."

K závodu řekli:

Pavel Bittner, excelentní závodník, sprinter závodící za barvy týmu D. Team Sunweb: „Byl jsem zde už o minulém víkendu a tento nadcházející si nenechám ujít. Určitě se o víkendu zastavím, mám to v plánu se podívat na bráchu, jak závodí a také podpořit tento úžasný závod a pořadatele."

Pavlovy úspěchy:

Z roku 2020 je mistr republiky v silničním závodě v kategorii juniorů a druhý z časovky jednotlivců. Bral stříbrnou medaili na mistrovství Evropy v silničním závodě v závěrečném spurtu prohrál opravdu o galusku nebo dokonce klidně můžeme říci i o půl galusky. V letošním roce v Závodě míru vyhrál jednu z etap. Umístil se třetí v závodě Orlen Nations Grand Prix a na mistrovství světa v kategorii U23 skončil na nádherném 12. místě. Cyklokros ovládá velice dobře, jako junior měl medaili, a to bronzovou z MČR. Jeho reprezentační kolega Mathias Vacek nám poslal mnoho pozdravů z letištní haly zrovna při cestě na soustředění za teplem.

"Zdravím všechny příznivce cyklistiky a obecně všechny sportovce! Přeji vám v Náměšti na Hané hlavně nádherné počasí a dobrou atmosféru fanoušků a závodníků. Závodníkům hodně štěstí do závodu a hlavně Fair Play! Užijte si sobotu v krásném prostředí a na čerstvém vzduchu!"

Mathias Vacek v současné době závodící za tým UCI ProTeam Gazprom–RusVelo. V roce 2020 se stal mistrem Evropy v časovce jednotlivců. V letošním roce se umístil na 3. místě na MČR v kategorii U23 v časovce jednotlivců, byl pátý v silničním závodě muži elite, když celý závod se pohyboval v úniku a šestý v celkovém pořadí v Závodě míru Course de la Paix Grand Prix v kategorii U23 v Jeseníku.

Olympionik Michael Kukrle také posílá pozdravy a hodně zdaru kolegům cyklistům i pořadateli.

Michael vyrůstal cyklisticky v tomto olomouckém regionu. Pochází z Mohelnice. V Uničově si prošel mládežnickými kategoriemi a dodává: “Tito lidé, co pracují s dětmi a mládeží a pořádají závody, jsou pro cyklistiku nesmírně důležití. Díky za ně.

7. závod TOI TOI CUP 2021

Závod pro kategorie žáci, kadeti, kadetky, junioři, juniorky.

Veřejný závod pro kategorie Muži Elite + U23, ŽENY.

Kdy:

  • Sobota 20. listopadu 2021

Místo konání:

  • Náměšť na Hané – amfiteátr, GPS: 49.5977433N, 17.0594878E

Program:

Den před závodem:

  • 14:30 – 16:00 hod. oficiální trénink na trati závodu

V den závodu:

  • 08:45 – 9:25 hod. oficiální trénink na trati závodu
  • 09:40 hod. STARŠÍ ŽÁKYNĚ a MLADŠÍ ŽÁKYNĚ (společný start na 20´ a samostatné hodnocení každé kategorie)
  • 10:20 hod. STARŠÍ ŽÁCI a MLADŠÍ ŽÁCI (společný start na 20´ a samostatné hodnocení každé kategorie)
  • 11:00 hod. KADETKY (samostatně na 25´ )
  • 11:45 hod. KADETI (samostatně na 30´)
  • 12:25 – 12:45 hod. vyhlášení vítězů závodů mládeže
  • 12:25 – 12:45 hod. oficiální trénink na trati závodu
  • 12:55 hod. JUNIORKY a ŽENY (společný start na 40´ s odstupem 1 – 3 minuty pro OPEN ŽENY a samostatné hodnocení každé kategorie)
  • 13:50 hod. JUNIOŘI a OPEN MUŽI (společný start na 45´ s odstupem 1 – 3 minuty OPEN MUŽI a samostatné hodnocení každé kategorie)
  • 14:50 – 15:10 hod. vyhlášení vítězů juniorky, open ženy, junioři a open muži

Délka tratě:

  • 2.500 m

PROPOZICE

Závod se bude konat v rámci pravidel platných dle vládních nařízení spojených s nemocí Covid 19.