Přestože do startu bikerského závodu Kolem Lipna zbývají ještě víc než dva měsíce, organizátoři už pečlivě ladí všechny detaily, aby přichystali účastníkům dokonalý cyklistický zážitek. Závod bude 18. srpna tahákem prvního víkendu ČEZ Lipno Sport Festivalu a nenechte si ho ujít ani vy – registrace na webu www.lipnosportfestival.cz stále běží.

Závodníci si mohou vybrat ze dvou tratí. Delší trasa v délce 60 km s víc než tisícimetrovým převýšením, která je vypsaná zvlášť pro kategorie MTB a Gravel, zavede účastníky kolem Kraví hory, Medvědí hory či Jezevčího vrchu zpět k Lipnu. Kromě souboje o pořadí v cíli bude lákadlem pro ambiciózní jezdce i horská prémie na 13. kilometru. Kratší dvacetikilometrová distance s převýšením 300 metrů povede na dohled od lipenské hladiny a vedle mužské a ženské kategorie je speciálně vypsaná i pro děti.

Na co se mohou účastníci těšit? „Pojede se mezi lipenskou přehradou a rakouskými hranicemi, což je klidová část Lipna. Tratě jsou kopcovité, rovinu nečekejte, na druhou stranu pojedete stále po zpevněných, nebo asfaltových cestách, abychom byli ohleduplní k přírodě,“ zve k registraci dosud nepřihlášené jezdce Kateřina Neumannová.

Lákadlem letošního ročníku závodu je určitě možnost změřit přímo na trati síly s desetinásobným účastníkem Tour de France Romanem Kreuzigerem. „Rád bych všechny fanoušky cyklistiky na závod pozval. Já pojedu taky a moc se těším, že si užiju krásnou přírodu kolem Lipna. Horská kola jsem zařazoval do přípravy i během kariéry, je to zábava a krásné vyčištění hlavy. Takže určitě dorazte, bohatý program myslí i na rodiny s dětmi,“ připojuje se k pozvánce Roman Kreuziger.

„Roman je asi naším historicky nejúspěšnějším cyklistou a bude obrovským zážitkem pro každého, kdo má kolo rád, aby se vedle něj postavil na start,“ přitakává Kateřina Neumannová, již cyklistika provázela po celou lyžařskou kariéru až dodnes.

„Mám pro horské kolo velkou slabost, koneckonců jsem na něm startovala i na olympijských hrách. Mám ho na Šumavě a kdykoliv tam jsem, tak vyrážím do pohraničí. Skvělá volba, jak zde strávit čas,“ dodává Kateřina Neumannová.

Registrace na závod byly spuštěny v únoru, od dubna je startovné na delší trať 500 Kč, resp. 250 Kč na kratší. Zájemci se mohou průběžně přihlašovat na webu www.lipnosportfestival.cz. Překvapil něčím start přihlášek? „Hodně mě po spuštění registrací překvapil zájem o kategorii gravel. Řekla bych, že je to novější disciplína, ale evidentně je na vzestupu. Gravelistů budeme mít na Lipně opravdu hodně,“ těší Kateřinu Neumannovou zájem závodníků.