Rogličovi na cestě za žlutým trikotem pomohou Nico Denz, Marco Haller, Jai Hindley, Bob Jungels, Matteo Sobrero, Danny van Poppel a Aleksandr Vlasov.

Především Vlasov a Hindley budou Rogličovi pomáhat v nejtěžších horách a německý tým tak patří mezi nejsilnější sestavy na startu. Denz, Haller a Van Poppel budou mít úkoly na rovině a v hektických odjezdech a technických pasážích etap. Jungels a Sobrero jsou všestranní závodníci, kteří budou využitelní v mnoha situacích. 

SI202406260719_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Všechno je podřízeno celkové klasifikaci a snaze dostat Rogliče na nejvyšší stupeň na finálovém pódium v jihofrancouzském Nice. Od Red Bullu je to zatím největší investice do profesionální cyklistiky, ačkoliv menší sponzorské smlouvy mají s Red Bullem cyklisté napříč disciplínami. Například Wout van Aert na silnici a v cyklokrosu a Tom Pidcock na horských kolech a v cyklokrosu. 

"Příchod společnosti Red Bull mění pravidla hry," myslí si Roglič. "Nejen pro náš tým, ale také pro celou cyklistiku."

Roglič patří k favoritům Tour de France, celou letošní sezónu podřídil tomuto jedinému cíli. "Pokud chcete vyhrát, musíte být připraveni od prvního dne," uvědomuje si. "Žlutý dres může být výsledkem naší práce. Že jako tým děláme všechny na nejvyšší úrovni. Máme společný cíl, kterým je vyhrát, ale už jen být součástí toho boje je velká věc. Věřím klukům a práci, kterou jsme odvedli," pokračuje Roglič. 

SI202406260863_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Rozhodně to však nebude snadné v konkurenci Tadeje Pogačara, Jonase Vingegaarda a dalších špičkových jezdců. "Nepřemýšlím o tom, kdo bude nejtěžším konkurentem, je důležité, abychom udělali vše správně. Každý závod má svůj vlastní příběh a uvidíme, co přinese tento. Doufám, že se vyhnu tomu, co mě přimělo opustit poslední dvě Tour. Ale pády jsou součástí sportu, s tím se nedá nic dělat," dodává Slovinec.   

Ačkoliv byla sestava dnes představen v Hangaru-7 na salcburském letišti, ještě dnes odlétají jezdci a jejich doprovod do Itálie, aby byli včas ve Florencii na oficiální představení týmu před velkým startem Tour de France.