Merijn Zeeman vybudoval z podceňované sestavy Jumbo - Visma nejlepší tým světa. Dvě vítězství na monumentálních klasikách, dvě druhá místa na monumentech a k tomu vítězství na Vueltě a druhé místo na Tour de France je jasným důkazem. Jenže k absolutnímu úspěchu chybí triumf na Tour de France. A k tomu by je měl dovést Primož Roglič, ale Zeeman nechce potvrdit, zda to tak bude. 

„Primož je světovou jedničkou. To se mi zdá jasné. To však neznamená, že na něj pojedeme ve všech závodech. Zatím nemáme připravený plán na rok 2021, nevíme, jak rozdělíme třítýdenní závody a jakou budeme mít taktiku. Jedna věc však musí být velmi jasná, stejně jako letos: Primož nebyl v letošní sezóně určen jako absolutní lídr, protože jsme se tak vědomě rozhodli. Bylo to proto, že takové byly okolnosti. Steven Kruijswijk a Tom Dumoulin jsou pro nás velmi důležitými lídry. A to nebudeme měnit. Jak se to ale následně promítne do naší strategie, o tom musíme velmi pečlivě přemýšlet. Ještě nejsme tak daleko,“ říká Zeeman v rozhovoru s Wielerflits. 

Jumbo - Visma je v současnosti velmi silným týmem na etapových i jednorázových závodech a podle Zeemana skončilo období budování a je třeba pravidelně vítězit na velkých závodech: Je jasné, že Jumbo - Visma vstupuje do jiné fáze. Chceme stále růst, máme obrovskou snaha, energii a vůli neustále se zlepšovat. Ale s jezdci, které teď máme. To znamená, že i nadále chceme vyhrávat na mnoha frontách. Chceme to udělat s touto skupinou jezdců. Ve stínu nejlepších se pak mohou rozvíjet mladí jezdci. Ať jsou, v okamžiku, kdy Primož, Steven a Tom skončí, nástupci připraveni. Primož je nyní číslo jedna. Výzvou pro něj bude udržet se tam. To znamená, že i on se bude muset nadále rozvíjet. Jinak ho ostatní jezdci porazí."

Zeeman přiznává, že Jumbo - Visma nemá v sestavě žádného velmi mladého závodníka na úrovni Tadeje Pogačara, Remca Evenepoela a Egana Bernala, ale Jonas Vingegaard a Tobias Foss mají velké předpoklady: „Velmi tvrdě na tom pracujeme, abychom našli a rozvíjeli talenty. Ale vývoj talentovaných jezdců lze jen stěží předvídat. Někteří jezdci udělají obrovský pokrok hned a jiní potřebují trochu více času. Ale buďte si jisti, že už pracuji na roce 2025. Je pravda, že po Dumoulinovi, Kruijswijkovi a Rogličovi musíme pokračovat."

Primož Roglič a Wout van Aert byli hlavními hvězdami týmu, ale od Toma Dumoulina a Stevena Kruijswijka se očekávalo víc. „Tom měl těžké období. Letos se zase hodně naučil. Sám o sobě, o nás, o naší spolupráci, o našem týmu, o našem přístupu. To je neustálý proces. Myslím, že nás kritika vždy motivovala. Uvidíme příští rok, jak na tom Tom bude.“

Zeeman zatím nechce svěřit roli lídra pro třítýdenní závod Seppu Kussovi, mladému americkému závodníkovi a jednomu z nejlepších vrchařů světa. Kuss je horským domestikem, ale sám doufá, že příležitost dostane: „Chtěl bych to vyzkoušet na závodech, jako jsou Kolem Katalánska, Kolem Baskicka nebo Vuelta. Ale uvidíme, jaké jsou plány na rok 2021. To, že já sám chci více příležitostí ve vrchařských závodech neznamená, že nejsem stoprocentně oddaný týmu v jiných závodech, jako je Tour. Ale doufám, že dostanu šanci.“ 

Podle Zeemana to není tak snadné, rozhodně ne na Grand Tours: „Teprve musíme zjistit, jestli někdy může jet na celkové pořadí, nebo ne. Teď si jetě nemyslím, že by to dokázal. Ale chceme na tom pracovat a možná dokáže navázat na Primože, Toma a Stevena. Ale stále se musí v mnoha věcech zlepšit."