Převážně klasikáři zamíří do rakouského Gerlosu, zhruba 80km východně od Innsbrucku, městečku ležícím v nadmořské výšce kolem 1250 metrů. Naopak osmička nominovaných na Tour bude trénovat ve vyšší nadmořské výšce ve francouzském lyžařském středisku Tignes, přibližně 160km severovýchodně od Grenoblu blízko hranic s Itálií, ve výšce kolem 2 tisíc metrů. 

Zde tedy stráví většinu času do Tour i trojice lídrů Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin a Primož Roglič. Na Tour de France jsou kromě této trojice ještě nominováni Sepp Kuss, George Bennett, Robert Gesink, Tony Martin a Wout Van Aert.                                   

Většina z osmi jezdců připravujících se na Tour, která začíná 29. srpna, začne závodit na Tour de l'Ain (7. – 9. srpna), tady kromě Wout Van Aerta, a na Critérium du Dauphiné (13. – 20. srpna), zde kromě George Bennetta. Poté se ještě jednou vrátí do Tignes na druhý tréninkový kemp. 

George Bennett

Roglič a Dumoulin mají naplánovány zatím právě ony tři jmenované etapáky. Kruijswijk navíc i Vueltu. Bennett začne na Burgosu a pak se připojí ke kolegům na Tour de l´Ain. Kuss pojede všechny čtyři etapové závody, tzn. s Bennettem Burgos a pak tři zmíněné francouzské. Ty pojede i Gesink a napsaný je už i na Vueltu. Tony Martin by měl zvládnout tři francouzské a po Tour i Giro. Konečně Van Aert, svým zaměřením skvělý klasikář, bude mít i proto odlišnější program: Strade Bianche, Milán-Turín, Critérium du Dauphiné a Tour de France. Po ní si dá klasikářské monumenty Gent-Wevelgem, Flandry a Roubaix. 

Připomeňme si, že sestava na Tour je opravdu hvězdná. Roglič už vyhrál Vueltu, Tirreno, Baskicko, UAE Tour, Algarve a dvakrát Romandii i jeho domácí Kolem Slovinska. Dumoulin je vítěz Gira a Kolem Belgie, druhý z Gira i Tour a světový šampion v časovce. Kruijswijk se dokázal 6x umístit na Grand Tours do 8. místa, nejlépe 3. na loňské Tour. Je i vítězem norského Arctic Race a má dvě 3. místa z Kolem Švýcarska.

Robert Gesink

Gesink v minulosti ovládl Kalifornii a Tour of Oman, byl 2. na Tirrenu a Kolem Polska, vyhrál kanadské jednorázovky v Montrealu a Québecu. Bennett v roce 2017 vyhrál Kalifornii, kde byl loni 4. Čtvrté místo má i z Polska a 5. z Tour of the Alps. Šesté z Katalánska a Paris-Nice. Na kontě má už 11 Grand Tours, nejlépe dopadl předloni na Giru, kde byl 8., dva roky předtím na Vueltě 10. Kuss většinu svých úspěchů posbíral na domácím americkém kontinentu, nejlépe v Utahu, který v roce 2018 vyhrál. Loni se zviditelnil na Vueltě vítěznou etapou.

Výčet úspěchů Tony Martina je nepřeberný, mj. čtyřnásobný světový šampion v časovce, dokázal vyhrát Paris-Nice, Eneco Tour a 3x Kolem Belgie, na kontě má 5 etap z Tour de France atd. Van Aert, který je o deset let mladší než Martin, toho zatím tolik nevyhrál, ale i tak se může pochlubit etapou na Tour, dvěma na Critériu du Dauphiné, vítězstvím na Kolem Dánska či dvěma 3. místy na Strade Bianche.

Antwan Tolhoek

Počítá se s tím, že druhá skupina, v níž jsou například Jos van Emden, Koen Bouwman, Mike Teunissen, Antwan Tolhoek, Timo Roosen či aktuální norský šampion Amund Jansen a která bude trénovat v Rakousku, bude tvořit jádro pro jednorázovky Strade Bianche (1. srpna) a Milan-San Remo (8. srpna), ale také etapáky Kolem Burgosu (28. července – 1. srpna) a Kolem Polska (5. – 9. srpna). 

„Oblast Zillertalu v rakouském Tyrolsku je perfektní místo pro trénink kvůli příhodným stoupáním i možnosti trénovat v rovinatějším terénu,“ řekl týmový trenér Tim Heemskerk. 

Timo Roosen

Termínově se s Kolem Polska a Tour de l´Ain překrývá Czech Tour, kam přijede šest World Tour týmů včetně Jumbo-Visma. Kdo to však jmenovitě bude, zatím nebylo zveřejněno.