Rolf Aldag je bývalý profesionál, dlouholetý domestik v týmu Telekom. V roce 1997 pomohl Janu Ullrichovi k vítězství na Tour de France, přiznal se také k užívání zakázaných látek, konkrétně ze zneužití látky EPO. Kariéru sportovního ředitele zahájil v roce 2006 v T-Mobilu, později působil také v Omega Pharma - Quick-Step a MTN - Qhubeka (Dimension Data). Na začátku letošního roku se přidal k ženskému profesionálnímu týmu Canyon - Sram, ale opět ho zlákalo angažmá v mužské WorldTour, tentokrát v týmu Bahrain Victorious. 

Bahrain prochází už druhý rok velkými změnami na manažerských pozicích. Po jednom roce odešel ředitel Rod Ellingworth, ale toho Aldag nenahradí, bude klasickým sportovním ředitelem cestujícím po závodech. "Jsme rádi, že jsme získali Rolfa na pozici sportovního ředitele. Přinese spoustu zkušeností s vedením závodů. Také umí vyhledávat a rozvíjet mladé talenty a má velké zkušenosti s rozvojem technologií a technického vybavení týmu," stojí v tiskové zprávě týmu Bahrain Victorious. 

Aldag bude důležitým mužem v týmu, který potřebuje pevné vedení, protože zde v posledních letech chybělo. Loňské fiasko s Rohanem Dennisem na Tour de France a takticky nedokonalé představení na Giro d´Italia, kvůli kterému přišel Vincenzo Nibali o šanci na vítězství, měl vyřešit příchod Roda Ellingwortha, ale vše je opět jinak. Aldagova síla osobnosti snad pomůže Mikelu Landovi a dalším lídrům k vítězstvím.

"Tým během složité sezóny 2020 ukázal hodně bojovnosti. To mě hodně zaujalo a vzbudilo to mou pozornost. Když přišla příležitost být součástí tohoto týmu, neváhal jsem. Rád bych týmu pomohl k úspěchům. Je zde spousta jezdců s velkým potenciálem a můžeme vítězit. Těším se, až budu pomáhat rozvíjet jezdce a přispívat k úspěchu týmu. Týmu Bahrain Victorious se podařilo v průběhu náročné sezóny 2020 provést pozitivní strukturální změny. Proto jsem rád, že mám příležitost připojit se k týmu a pomoci tak budovat budoucí úspěch," dodává sám Aldag.