RCS sport zatím rozhodl jen o Strade Bianche. Závod se měl jet v sobotu a pořadatelům se nepodařilo vyjednat výjimku s italskými úřady, které zakázaly všechny sportovní akce na veřejných prostranstvích. Mauro Vegni, ředitel RCS sport, chtěl nechat uzavřít cílový prostor na Piazza del Campo v Sieně, aby nařízením vyhověl, ale s ničím neuspěl.   

Toto rozhodnutí patrně vyvolá vlnu odmítnutí startu dalších týmů i na Tirreno - Adriatico a Milán - Sanremo. Zatím takto zareagoval tým AG2R La Mondiale, další celky budou nejspíš následovat. Proto je velmi nepravděpodobné konání i těchto závodů. 

"Nemůžu riskovat zdraví našeho týmu, když je zdravotní situace v Itálii tak nejistá. Čelil jsem mnoha oprávněným dotazům. Sportovní zájmy by neměly zastínit zdravý rozum, pokud jde o veřejné zdraví. Je nám líto organizátorů těchto legendárních závodů. naše rozhodnutí jsme jim oznámili dnes ráno," vysvětlil Vincent Lavenu, ředitel AG2R La Mondiale.   

Není však definitivně řečeno, že Strade Bianche se nebude letos konat vůbec. Určitě to nebude v sobotu, ale Vegni by závod rád uspořádal v jiném termínu. Původně se Strade Bianche jezdilo na podzim, až po světovém šampionátu. Letos by se závod mohl konat po skončení květnového Giro d´Italia.