Pandemie koronaviru brání v uspořádání dalšího ročníku zvodu Tour Down Under, ale pořadatelé nechtějí přijít o závodní cyklistiku úplně a chystají Santos Festival of Cycling (21. 1. - 24. 1.). Závod bude pouze pro závodníky a závodnice z Austrálie a Nového Zélandu. Kvůli australským restrikcím není možné zorganizovat mezinárodní závod a většina profesionálních celků odmítla dalekou cestu s mimořádnými komplikacemi. 

Santos Festival of Cycling se bude konat stejně jako TDU v Adelaide a okolí. A zúčastní se i australský WorldTour tým GreenEDGE (současný Mitchelton - Scott). GreenEDGE nasadí mužskou i ženskou sestavu.

Muži:
- Luke Durbridge
- Alex Edmondson
- Kaden Groves
- Lucas Hamilton
- Damien Howson
- Cameron Meyer

Ženy:
- Jess Allen
- Grace Brown
- Lucy Kennedy
- Sarah Roy
- Georgia Williams
- Alex Manly (hostující)

„Je skvělé, že v Adelaide mohou na začátku příštího roku pokračovat závody. Nebude to tradiční Tour Down Under, na které jsme zvyklí, ale stále je to skvělá příležitost závodit na domácí půdě, a zejména pro mě, protože z Adelaide pocházím. Závodit s přáteli a rodinou je vždy skvělá věc. Máme silný tým se všemi australskými jezdci a bude to pro nás příjemný způsob, jak zahájit příští sezónu. Pro tým je důležité, že nás naši australští fanoušci mohou vidět závodit naživo, a jsme rádi, že se můžeme ukázat v nových dresech a pod novým názvem," říká Damien Howson, osmadvacetiletý závodník týmu GreenEDGE. 

„V Adelaide to bude příští rok velmi odlišný závod, ale stále jsme nadšení, že se můžeme dát dohromady jako tým a ukázat svou sílu na domácím závodě. Bude to náš první společný závod pod novým názvem týmu a skvělá příležitost k představení našich nových dresů a kol. Australské domácí týmy jsou v tuto chvíli opravdu silné, takže budeme každý den očekávat vzrušující boj o vítězství," dodává Australanka Grace Brown.  

A ve stejném duchu mluví i Brent Copeland, manažer týmu GrenEDGE: "Pro GreenEDGE Cycling je vždy dobré zúčastnit se Tour Down Under, protože je to naše domácí událost. Určitě to bude pro všechny jiné, ale děláme vše pro to, abychom tomuto sportu a komunitě dali pocit normality. Při našem prvním oficiálním vystoupení v sezóně se pokusíme dosáhnout co nejlepšího výsledku.“