Přestože nešlo o závod UCI, sešla se na startu slušná především domácí belgická konkurence včetně dalšího World Tour belgického týmu Lotto-Soudal. Závod začal okamžikem ticha pro amatérského jezdce Nielse De Vriendta, kterého během předešlého sobotního závodu postihl srdeční kolaps a zemřel. 

Závodit se začalo hned od startu 164km dlouhé trasy. První únik vyprovokoval Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling), k němuž se připojilo dalších zhruba 12 lidí. Od pelotonu se poté odpoutala další přibližně 10členná skupina, v níž byl i sprinter Deceuninck-Quick Step Fabio Jakobsen. Peloton měl ztrátu kolem jedné minuty. 

Campenaerts byl stále aktivní, ovšem závod dobře kontrolovali borci Deceuninck-Quick Step. Aktivním průběhem se vepředu postupně vykrystalizovala 7členná skupina včetně Fabia Jakobsena, ale ani to nebyla konečná. Na čela se situace stále měnila. 

Rozhodující byla situace, kdy se z čelní zhruba 20členné skupiny odpoutala trojice Sénéchal, Campenaerts a týmový kolega Petra Vakoče Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix). V závěrečné stoupavé pasáži nastoupil Sénéchal a nikdo ze zbylé dvojice mu nebyl schopen uviset v háku. Riesebeek se alespoň zbavil Campenaertse a dojel si pro druhé místo. 

Za osamoceným Campenaertsem přijela přibližně 10členná skupina, v níž bylo několik dalších borců Deceuninck-Quick Step včetně Stijna Steelse, který bral 4. místo. Pátý dokončil Lionel Taminiaux (Bingoal-Wallonie Bruxelles) a 6. aktuální belgický šampion Tim Merlier (Alpecin-Fenix).