Letos se tak stalo již po třetí. Závod organizuje Cyklistický klub Jindřichův Hradec společně s Obcí Popelín a je vypsán pro čtyři kategorie dětí ve věku 6 až 11 let. Je součástí Velké ceny Popelína, která je zároveň druhou etapou RBB Tour. 

„V předešlých letech byl závod vyhrazen pouze pro děti Základní školy Popelín. Letos jsme se s ohledem na zájem dětí ze širšího okolí rozhodli závod otevřít pro všechny zájemce. Myslím, že to závodu velmi prospělo. Zvýšila se účast a i konkurence,“ objasňuje posun v úrovni této akce starosta obce Popelín a ředitel závodu v jedné osobě Tomáš Zaňák. 

Svůj závod jedou děti po trati, po které jedou skuteční závodníci, vede je motorka, zvoní se jim do posledního kola a finišují do cílové rovinky. Pro malé cyklisty velký zážitek! 

„I když děti vědí, že odměna nikoho nemine, atmosféra závodu, povzbuzování diváků, rodičů, prarodičů a kamarádů je pohltí natolik, že na trati nechají všechny své síly a urputně bojují o vítězství,“ říká Tomáš Zaňák o závodu, který se v případě mladších kategorií jede na 1,2 a v případě starších na 1,8 km. 

Vyvrcholením pak je vyhlášení výsledků. Ceny dětem totiž předávají, a to velmi ochotně, nejlepší závodníci RBB Tour! 

loading...

Výsledky:

Mladší žákyně: 1. Michaela Ziková, 2. Aneta Hesová, 3. Michaela Kaštánková, 4. Bára Hájková, 5. Marie Hájková

Mladší žáci: 1. Matyáš Smrčka, 2. Adam Stejskal, 3. Ludvík Vít

Starší žákyně: 1. Sofie Varadi, 2. Karolína Hesová

Starší žáci: 1. Ondřej Maršík, 2. Tomáš Müller, 3. Eliáš Poláček, 4. Šimon Göth, 5. Vítek Nouza, 6. Alexandr Varadi, 7. Tobiáš Pacholík, 8. Jiří Vít, 9. Pavel Svoboda, 10. Daniel Jaroš, 11. Filip Slavík