V průběžném pořadí před dnešní etapou z Kraśniku do Przemyślu rozhodovaly na čelních pozicích bonifikační vteřiny získané na prémiích a v dojezdech v prvních dvou rovinatých etapách. Dnes se ale daly čekat první větší časové rozdíly, protože závěr jinak rovinaté 238 km dlouhé etapy s sebou nesl tři po sobě rychle jdoucí vrchařské prémie a hlavně cíl na vrcholu 1,5 km dlouhého kaskádovitého stoupání, které ve své prostřední části přesáhlo 15% sklon. Dnes to tedy neměl být festival sprinterů. Naopak jevil se příhodný pro jezdce typu jako je třeba Ethan Hayter (Ineos) nebo Sergio Higuita (Bora-hansgrohe).

Výročí dnes měl Josef Černý. Byl to jeho stý závodní den v dresu Quick-Step.

Hned po startu měl mimořádný zájem dostat se opět do úniku Patryk Stosz. Jenže tentokrát mu nebylo přáno. V úniku dne, který se vytvořil nedlouho po startu se i tak znovu ocitli dva reprezentanti Polska: po včerejšku to byl opět Piotr Brozyna a s ním Marcin Budzinski. S nimi tu byli i Matthias Brändle (Israel), Edward Theuns (Trek-Segafredo) a Michel Hessmann (Jumbo-Visma), který si do úniku doskočil s menším zpožděním.

 

Ještě než došlo na pasáž s vrchařskými prémiemi, únik se rozpadl. V čele zůstal pouze Michel Hessmann a díky dnešní aktivitě se ujal vedení ve vrchařské soutěži.

V hlavním poli se ve stoupáních na vrchařské prémie začalo hodně závodit, takže se peloton zredukoval na přibližně padesátku závodníků.

1,2 km před cílem atakoval Mike Teunissen (Jumbo-Visma), sjížděl ho Jhonatan Narváez (Ineos), 300 metrů před cílem šel do útoku Sebastian Berwick (Israel), o 100 metrů dál ho vystřídal Quentin Pacher (Groupama-FDJ), ale nakonec cílovou čáru přejel jako první Sergio Higuita. Druhý skončil Pello Bilbao (Bahrain) a třetí Quinten Hermans (Intermarché). 

Highlights etapy.

Pomineme-li cílové bonifikace, čas vítěze byl připsán 13 lidem.

Všichni čeští závodníci ztratili: 59. Zdeněk Štybar +2:33, 65. Michal Schlegel +2:50, 104. Josef Černý + 7:59 a 113. Matyáš Kopecký, pro něhož to je premiéra v závodě WorldTour, +10:50.

Úplně stejné jako v etapě je pořadí v soutěži jednotlivců před zítřejší, nejtěžší etapou. Sprinterskou soutěž vede Olav Kooij, nejaktivnějším jezdcem zůstal Patryk Stosz (Polsko) a na prvním místě v pořadí týmů se usadil Ineos Grenadiers o 24 vteřin před Quick-Step Alpha Vinyl.