Simon Yates se celý rok připravuje na jediný cíl, na Giro d´Italia. Po dvou neúspěšných pokusech a vítězství na španělské Vueltě stále dává přednost Itálii před Tour de France. Vítězství na Giru je jeho největším přáním. Bude lídrem sestavy Mitchelton - Scott a pomáhat mu budou Edoardo Affini, Brent Bookwalter, Jack Haig, Lucas Hamilton, Michael Hepburn, Damien Howson a Cameron Meyer. 

V kopcích bude mít skvělou podporu od Bookwaltera, Haiga, Hamiltona a Howsona. Ale rozhodovat možná nebudou hory a stoupání, ale tři časovky. A to Yatesovi nehraje do not. 65 kilometrů časovek bude zásadních. Zejména v dnešní době, kdy se časovky na Grand Tours už moc nejezdí. Bude to mít vliv na naši taktiku," říká Matt White, sportovní ředitel týmu Mitchelton - Scott. 

Stojíme proti prvotřídnímu časovkáři Geraintu Thomasovi. Ostatní soupeři jsou podobní Simonovi a všichni se budeme snažit snížit ztráty ve všech třech časovkách a využít příležitostí v kopcích, když se nějaké naskytnou. Všichni vrchaři musejí být agresivní. Včetně nás, " dodává White a připomíná, že letošní ročník Gira možná bude soubojem dvou Britů. 

Yates prokázal na nedávném Tirreno - Adriatico špičkovou formu a získal vítězství. Zejména v nejtěžším stoupání zářil a rozdrtil soupeře. Vyhrát Tirreno bylo skvělé a jsem na to pyšný, ale hlavním cílem bylo vždy Giro. Takže doufám, že udržím formu až do konce Gira," přidává svůj pohled Simon Yates. Po Tirrenu jsem se vrátil do Andory a připravoval se doma ve vysoké nadmořské výšce. Takže jsem zabil dvě mouchy jednou ranou, byl jsem doma a přesto trénoval nejlepším možným způsobem."

Yates před dvěma lety opanoval průběh Gira, vyhrál tři etapy a držel růžový trikot, dokud o něj nepřišel v 19. etapě po sólovém útoku Chrise Frooma. Moc dobře ví, jak je Giro náročné a nepředvídatelné. Navíc vše může být horší i kvůli počasí a téměř zimním podmínkám v horách. Musíte být připraven kdykoli upravit strategii. Většinou se počasí na Giru zlepšuje každým dnem, protože začínáme na jaře a dojíždíme v létě, ale letos to bude přesně naopak. Očekávám špatné počasí a jsem na to psychicky připraven." 

Celý tým Mitchelton - Scott na Tirrenu zářil, kromě Yatese se dařilo i Haigovi a Hamiltonovi. Australská sestava by měla být jednou z vůdčích v průběhu letošní ročníku Corsa Rosa. Jsem moc spokojený s týmem, který jsme složili. Je to v podstatě sestava z Tirrena, kde jsme spolupracovali extrémně dobře a to je před Girem moc důležité."