Bahrain Merida prochází velkými změnami. Do čela sportovního oddělení byl dosazen Brit Rod Ellingworth, který býval zodpovědný za sportovní úsek v British Cycling a ve Sky. Ellingworth chce vybudovat silnou sestavu pro celkové pořadí na Grand Tours, ale dvě největší hvězdy odešly. Vincenzo Nibali přijal nabídku celku Trek - Segafredo a Rohan Dennis byl propuštěn kvůli neprofesionálnímu chování. 

Posily proto byly velmi nutné. Hlavním lídrem bude Mikel Landa, dalším lídrem je Wout Poels, který se rozhodl osamostatnit a opustil pozici klíčového domestika v celku Ineos. Ale potřeba jsou i další závodníci a ty oznámil tým nyní.

Velkou posilou je zisk Pella Bilbaa, baskického vrchaře týmu Astana. Bilbao je vynikající závodník, spolehlivý pomocník do kopců, který zároveň umí sám vítězit. Letos vyhrál dvě etapy na Giro d´Italia a umí také zaskočit za lídra v celkovém pořadí, loni skončil na Giru celkově šestý. 

Rafael Valls je také vrchař a poslední dva roky strávil s Landou v dresu Movistar. Valls je členem dalším party pomocníků pro Mikela Landu. Dobrým vrchařem je také Brit Scott Davies. Čtyřiadvacetiletý cyklista odchází po dvou letech z Dimension Data, kde se vlastně vůbec neprosadil, ale Ellingworth ho nejspíš dobře zná. I on bude pomocníkem. 

Eros Capecchi je zkušeným domestikem, všestranným cyklistou, který psolední tři roky působil v týmu Quick-Step, dříve jezdil i za Astanu, Movistar a Liquigas. Dokáže pomáhat na rovině i v menších kopcích a má za sebou už 18 třítýdenních závodů, což je za 14 let profesionální kariéry opravdu hodně. 

Rakušan Marco Haller je sprinter a klasikář a právě klasikářskou část týmu by měl posílit. Bude k dispozici především Sonymu Colbrellimu, ale i Mateji Mohoričovi, Dylanu Teunsovi, Ivánu Garcíovi a Philu Bauhausovi.

Nadějným závodníkem na celkové pořadí je dvaadvacetiletý Nizozemec Kevin Inkelaar, který přichází z farmy týmu Groupama - FDJ. Inkelaar vyhrál loni i letos etapu na prestižním etapáku Giro della Valle d´Aosta v Itálii, kde skončil celkově třetí v těžké konkurenci kategorie U23. 

Všech šest posil získalo smlouvu na dva roky.