V realistickém časovém rámci se pokusíme být nejlepším týmem na světě. Jestli to bude za rok, dva nebo za tři, to uvidíme. Bude to obtížné, protože musíme respektovat sílu našich soupeřů, především Ineosu, který je lídrem již delší čas, a Jumbo-Visma, které se vyprofilovalo v jeden z nejlepších týmů světa v poslední době,“ řekl Matxin. 

K Ineosu a Jumbo-Visma je dobré pomalu začít počítat i mimořádně ambiciózní projekt Israel Start-Up Nation, který angažováním Frooma dává znovu najevo svůj cíl propracovat se mezi absolutní světovou špičku.

Tadej Pogačar

 „Chcete-li něčeho dosáhnout, musíte si stanovit jasné cíle. Víme, že to bude obtížné, ale toto je náš cíl,“ dodal Matxin. 

Tým chce v letošní obnovené sezóně navázat na výsledky, kterých dosáhl před nástupem pandemie. Připsal si totiž celkem 11 prvenství, což ho posunulo na druhé místo mezi týmy World Tour hned za Deceuninck Quick-Step, který dosáhl o čtyři vítězství více. 

Tři etapy ovládl Fernando Gaviria na argentinském San Juanu (2.Pro), také třikrát byl úspěšný Juan Molano na Tour Colombia 2.1, etapu na Saudi Tour (2.1) přidal Rui Costa a čtyři úspěchy připsal na své i týmové konto Tadej Pogačar, když vyhrál dvě etapy i celkové pořadí na Volta a la Comunitat Valenciana (2.Pro) a poté jednu etapu na UAE Tour (2.UWT).  

Fernando Gaviria

Před necelými 14 dny pak přidal další úspěch v podobě dresu národního slovinského šampiona v časovce. Nešlo ovšem o klasickou časovku, ale jízdu na čas do vrchu, jelikož závodníci museli na 16 km překonat převýšení 700 metrů. Pogačar tu porazil o 9 sekund Rogliče a o 1:47 týmového kolegu Jana Polance. 

„Během následujících čtyř měsíců chceme být konkurenceschopní v každém závodě, kterého se budeme účastnit," zdůraznil Matxin. 

David De La Cruz

Hlavním cílem týmu však je Tour de France. Lídrem má být Fabio Aru, zatímco Tadej Pogačar, který pojede svou druhou Grand Tour v životě a na Tour bude poprvé, bude moci usilovat o celkové umístění, ale tým na něj nebude vyvíjet žádný tlak.  

Vezměme však v potaz, že v loňském roce se Tadej objevil poprvé na Grand Tour, konkrétně španělské Vueltě, a hned skončil na stupních vítězů na třetím místě za krajanem Rogličem a „veteránem“ Valverdem.

Juan Molano

„Aru bude hlavním lídrem, protože je to ten, kdo má nejvíc zkušeností. Pogačar se jede učit a sbírat zkušenosti. Teprve v průběhu závodu uvidíme, kam až se může dostat. V žádném případě na něj nebudeme vyvíjet nějaký tlak,“ řekl Matxin o slovinské mega naději, kterou si tým smluvně zavázal až do roku 2024! 

Uvidíme, zda se 30ti letý Fabio Aru dokáže vrátit do dob své největší slávy, kdy v roce 2015 nejprve skončil druhý na Giru a poté vyhrál Vueltu. 

Jasper Philipsen

Ambice UAE Emirates vůbec nepostrádají reálný základ: sprinteři Gaviria, Kristoff, Molano a Philipsen se super rozjížděčem Richezem, klasikáři a etapoví jezdci, keří dokáží přejet i těžší kopec, Costa, Ulissi, Formolo, časovkáři Bjerg a Bohli či specialisté především na etapové závody Pogačar, Aru, velezkušený Henao či De La Cruz a nadějný Ardilla, kterého si tým pojistil až do roku 2023.  

Skvěle se v první sezóně už stačila uvést letošní posila 22letý Američan McNulty, výborný časovkář, který ale na San Juanu skvěle sekundoval i nejlepším vrchařům a dokončil na 4. místě, aby v následujícím etapáku Kolem Andalusie dojel celkově 7. 

Brandon McNulty

Tým k dosažení cíle bude určitě v dalších letech posilovat a my se můžeme těšit, že se na scéně světové cyklistiky bude etablovat další super tým, který udělá soutěžení nejen na velkých etapácích ještě zajímavější.