Mezi WorldTeams zůstává stejný počet stejných týmů. Jen některé upravují svůj název v závislosti na nových sponzorech.

Ze čtyř francouzských týmů zůstává při starém názvu u Groupama-FDJ a Cofidisu, Arkéa Samsic se mění na Arkéa-B&B Hotels a AG2R Citroën na Decathlon AG2R La Mondiale.

Belgické Alpecin-Deceuninck a Soudal-Quick Step název nemění, Intermarché-Circus-Wanty se mění na Intermarché-Wanty.

Americké Lidl-Trek i EF Education-EasyPost zůstávají v nezměněné podobě.

Oba nizozemské celky název upravily. Z Jumbo-Visma se stává Visma / Lease a Bike a dsm-firmenich se rozšiřuje na dsm-firmenich PostNL.

Všechny ostatní budeme vnímat pod totožným názvem: kazašský Astana Qazaqstan, německý BORA-hansgrohe, britský INEOS Grenadiers, španělský Movistar, australský Jayco AlUla, jakož i ty, které mají zemi registrace v názvu: Bahrain-Victorious a UAE Emirates.

V týmu Lidl-Trek i příští rok budeme moci sledovat Mathiase Vacka, v dsm-firmenich PostNL Pavla Bittnera a v Soudal-Quick Step Josefa Černého a Jana Hirta.

408174708_749715233866837_6096013627269318378_n.jpg

Ze seznamu ProTeams vypadly americký Human Powered Health a novozélandský Bolton Equities Black Spoke. Nováčkem je nizozemský TDT-Unibet.

Nemění se španělské Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Kern Pharma a Euskaltel-Euskadi, jakož i belgické Lotto Dstny, Bingoal WB a Flanders-Baloise. Ze tří italských zůstává nezměněný název u Corratec-Selle Italia, EOLO-Kometa se mění na Polti-Kometa a Green Project-Bardiani CSF-Faizané na VF Group-Bardiani CSF-Faizané.

Oba švýcarské, tedy Tudor Pro Cycling a Q36.5 Pro Cycling, v titulu nic nemění, stejně jako francouzský TotalEnergies, americký Novo Nordisk i Israel-Premier Tech. Norské Uno-X rozšiřuje název na Uno-X Mobility.

Daniel Babor, Tomáš Bárta a Michal Schlegel jsou členy sestavy Caja Rural-Seguros RGA i pro příští rok, stejně jako Petr Kelemen v Tudor Pro Cycling, Matyáš Kopecký v Novo Nordisk a jeho starší bratr Tomáš v TDT-Unibet. Nově do tohoto nizozemského týmu přestoupil Adam Ťoupalík. Karel Vacek se v jednom nedávném rozhovoru vyjádřil, že pokračuje v Corratec-Selle Italia, tým jeho jméno v sestavě pro rok 2024 oficiálně zatím nepotvrdil.

O postup do nejvyšší ženské kategorie mělo zájem víc týmů, ale licence na další dva roky byla udělena jen 15 s tím, že od roku 2026 bude 15 licencí UCI Women's WorldTeams přiděleno na období dalších tří let v souladu s dobou trvání licencí pro mužské UCI WorldTeams.

V týmech nejvyšší divize máme jedinou zástupkyni, kterou je Tereza Neumanová (viz titulní snímek), která přestoupila do UAE Team ADQ.