Vypadá následovně: z týmu 2019 zůstávají Petr Hampl, David Kulhánek, Michal Rotter, Vojtěch Kmínek a Michal Procházka. Novými tvářemi jsou Adam Křenek, Adam Doležal a Pavel Gruber.

„Po delší době náš tým nepostihla větší obměna a dvě třetiny závodníků zůstávají. Mám velkou radost, že u nás pokračuje lídr Petr Hampl, který by měl být znovu tahounem. Zůstávají i mladí závodníci, kteří patří do kategorie U23. Všichni měli během uplynulé sezóny nějaká dobrá umístění a našli si své místo v týmu. Věřím, že v příštím roce půjdou všichni ještě nahoru,“ uvedl šéftrenér Favoritu František Trkal.

A jak charakterizuje nové posily? „Adam Křenek je odchovancem Favoritu, který přichází z juniorů. Orientuje se spíš na dráhu, ale chceme, aby se uplatnil i na silnici. Adam Doležal je odchovancem táborské cyklistiky. Stál jsem o něj už vloni a jsem rád, že nyní už jsme se na přestupu domluvili. V letošní sezóně působil prvním rokem v U23 a byl třetím nejlepším nováčkem Českého poháru. Poslední posilou je Pavel Gruber. U něj by se spíš slušelo říci, že je to staronová posila, protože se k nám vrací po čtyřech letech. Věřím, že najde své uplatnění a bude se zlepšovat. Vždycky to byl snaživý kluk a má chuť se posouvat dopředu,“ charakterizoval nové tváře František Trkal.

Tým opustili Adam Sekanina a Jan Voneš. „Adam se rozhodl ukončit kariéru. Honza, jehož doménou je spíš dráha, odchází do Dukly Praha. Byl bych ale rád, aby i ve Favoritu v dohledné době vznikla vedle silničního týmu mužů jakási dráhová skupina a prolínaly se spolu. Musíme se tím zabývat,“ řekl šéftrenér.

Jeho svěřenci za sebou mají úvodní sraz. „Řešili jsme hlavně organizační věci jako program nebo velikosti oblečení, ale byli jsme i na kole a v posilovně. Rád bych tímto poděkoval vedení Hotelu Bravo za skvělé zázemí,“ dodal František Trkal. „Byli tam s námi i junioři Favoritu Josef Čekal a David Kopelent, které už chceme trochu zapojit do přípravy mužů,“ prozradil.

Závodníci Favoritu už zhruba tři týdny trénují na novou sezónu. Do konce roku se budou připravovat doma, Grubek a Kmínek vyrazí trénovat do španělského Calpe.