Disciplinární komise Českého svazu cyklistiky a Antidopingového výboru ČR nerozhodla, zda je Emil Hekele vinný z dopingu. Tři svědci a téměř tři hodiny. Ani tak dlouhé jednání dnes nestačilo, aby padl konečný verdikt. Do sídla Českého svazu cyklistiky v Praze totiž nedorazili dva klíčoví svědci. 

„Zaráží mě, že na disciplinární komisi dnes nevypovídali dva klíčoví svědci. Manželská dvojice antidopingových komisařů mě totiž kontrolovala právě 9. 9. 2020 na závěr čtyřdenního reprezentačního srazu. Jejich výpovědi jsou velmi důležité,” prohlašuje úřadující mistr republiky v cyklokrosu Emil Hekele. Ve vzorku moči byly tehdy nalezeny stopy zakázaných látek oxandrolon, clenbuterol.

Stále víc a víc je jasné, že především průběh mé antidopingové kontroly nebyl v žádném případě standardně proveden tak, jak tvrdí a popisují právě oba komisaři Českého antidopingového výboru. Vyplývá to z jejich zápisu o dopingové kontrole z 23. 9. 2020,“ argumentuje Emil Hekele.

Nařčení z dopingu Hekele od začátku zásadně odmítá. Poukazuje také na řadu nesrovnalostí. „Na sto procent vím, že stopy zakázaných látek oxandrolonu a clenbuterolu se do mého těla, nebo vzorku moči, zcela jistě dostaly bez mého vědomí. Mohlo jít o kontaminaci během stravování v hotelu v Bělé pod Bezdězem, nebo zlý úmysl mě cíleně poškodit, případně nedbalost právě obou komisařů,“ říká Emil Hekele. Ten v minulosti otevřeně kritizoval poměry v českém cyklokrosu.

Cyklokrosovému reprezentantovi byla při zářijovém odběru 9. 9. 2020 testována i krev, a to s negativním výsledkem. Letos byl kontrolován celkem již čtyřikrát. Jak dodal Hekele, lze očekávat další kolo disciplinární komise v průběhu ledna příštího roku.