„Po úspěšných dvou ročnících jsme se rozhodli akci zopakovat a doufáme, že bude stejně kvalitní. Okruh je stejný jako v minulých letech, tzn. klasikářský, tempařský, ale pěkně zvlněný. Ve spolupráci s Policií České republiky jsme se pokusili vytipovat vhodný okruh a našli jsme ho na katastrech obcí pod Hořičkami, kde bude zázemí v tamním sportovním areálu. Musím za organizátory poděkovat starostům jednotlivých obcí, přes jejichž katastrální území budeme projíždět za celkovou pomoc se zajištěním závodu, zejména na křižovatkách. Naší snahou je zorganizovat kvalitně zajištěný závod i pro hobíky. Je to opravdu ideální příležitost pro každého amatéra vyzkoušet si za relativně nízké startovné skutečný cyklistický závod“, řekl za organizátory k této sportovní akci Libor Mojžíš, ředitel závodu.

Startovat se bude u Heřmanského dvora v neděli dopoledne v 10:00 ve dvou po sobě jdoucích vlnách. Hlavní kategorie jede 4 a půl okruhu tzn. přes 70 km, veteráni a ženy jedou 3 a půl okruhu. Závod je tedy určen pro všechny mužské, ženské i dětské kategorie, které samozřejmě jedou poměrově kratší trať.  

Závod se jede za plného silničního provozu, ale okruh bude kvalitně označen dopravními značkami a omezenou rychlostí. Před závodníky pojedou hlídky Policie České republiky a motohlídky.

Generálním partnerem akce jsou firmy Pinguin z Náchoda a Kola Rtyně, které poskytly opravdu skvělé ceny.  

Více info je na www.zernovskybajk.cz