Zkušený italský sportovní ředitel Valerio Piva přišel stejně jako Jan Hirt z polské sestavy CCC. Piva byl v osmdesátých a devadesátých letech profesionálním závodníkem a poté se stal sportovním ředitelem. Pracoval v týmech Mapei, T-Mobile, HTC - Highroad, Katusha, BMC a také v CCC. Od příštího roku bude působit v Circus - Wanty Gobert a podle mnohých je nejlepší posilou belgického týmu.  

Dvaašedesátiletý Ital se s Janem Hirtem zná z angažmá v CCC a v rozhovor s RTBF.be naznačil, že český vrchař bude jedním z lídrů týmu na etapové závody a Grand Tours, společně s Reinem Taaramaem a Louisem Meintjesem: Tito dva jezdci budou společně s Hirtem lídry na etapové závody a Grand Tours. Musíme však držet nohy na zemi, nesníme o vítězství na Tour de France. Pokud se na třítýdenních závodech dostaneme do první desítky, budeme velmi šťastní a pomůže to znovu nastartovat kariéru těchto chlapců." 

Circus - Wanty Gobert se dlouhodobě zaměřoval spíše na klasiky a etapové úspěchy a po postupu mezi celky WorldTour se snažil posílit v kopcích, proto přichází i Estonec Taaramae a Jihoafričan Meintjes, tedy závodníci, o kterých ostatní týmy jako o lídrech už vůbec neuvažovaly: „V minulosti byli považováni za velké talenty a jezdce budoucnosti. Experti o tom byli přesvědčeni. Ukázali se na začátku svých kariér, měli tehdy dobré výsledky, ale ztratili se. Věříme v tyto cyklisty a chceme jim dát šanci. A myslím, že pochopili, že to bude jedna z jejich posledních šancí. Dáme jim příležitost ukázat, co dokážou."

Circus - Wanty Gobert odkoupil od Jima Ochowicze, šéfa stáje CCC, licenci WorldTour. Ale tím investice nekončí. Belgická sestava musí posilovat a doposud se kromě Hirta, Meintjese a Taarmaeho podařilo získat belgického sprintera a klasikáře Baptista Planckaerta, italského klasikáře Lorenza Rotu, německého vrchaře a specialistu na úniky Georga Zimmermanna a jeho krajana Jonase Kocha. 

Pro belgickou stáj nebude snadné na vyšší úrovni uspět. „Je to tu opravdu jiné a vyžaduje to mnohem více práce. Mohu týmu pomoci pokročit správným směrem. Cítím se jako doma. Cítím se dobře. Upřímně si myslím, že cyklistika se musí vrátit k takové pohodě. Tým je jako rodina, která se na začátku roku schází, aby závodila po celém světě. Jsme pořád spolu, mnohem víc než s vlastní rodinou. Trávíme více času se svými kolegy než s členy rodiny. Je proto důležité vytvořit atmosféru, ve které se všichni budou cítit dobře. A to je jedno z tajemství tohoto týmu. Tento způsob práce nás dovede k úspěchu."