Petře, v sobotním závodu juniorů to nedopadlo úplně podle představ...

Ano, je to tak, Tomáš Kopecký si věřil na zlatou medaili. Nakonec je z toho stříbro, což musíme ocenit. Pět minut po dojezdu do cíle byl velmi zklamaný, seděl, nic neříkal. Byla tam veliká hořkost. Bohužel si náročný terén a těžké bahno vybralo daň. Při poslední výměně kola v depu dostal Tomáš kolo bez vodítka řetězu a ten mu následně spadl. I diváci mohli v televizi vidět jeho souboj o první místo, na které určitě měl. Byla to tedy víceméně smůla. Ovšem v postavě Tomáše máme velký příslib do budoucna, kdy máme šanci mít opět takovéhoto světového borce i v elitní kategorii.

Co ostatní junioři?

Ostatní kluci zajeli svůj standard, podle toho, co měli za možnost letos absolvovat, jsou jejich výsledky adekvátní. Jsou mezi nimi ambiciózní prvoročáci, takže uvidíme, jak se to vyvine za rok.

U Adély Šafařové jsme možná také čekali více...

Adéla si během závodu, téměř do dvou třetin, hlídala průběžné 5. až 7. místo. Mám pocit, že se však tohoto výborného výkonu zalekla a ke konci závodu prakticky vycouvala. Její závod byl určitě hratelný do toho pátého místa. Měla určitě navíc, než na 9. místo. Nicméně to byla pro ni ohromná škola a je to opět příslibem do budoucna, do elitní kategorie.

Výkon Magdy Mišoňové můžeme také pokládat za koukatelný a v jejích možnostech. Pro Elisabeth Ungermannovou a Terezu Vaníčkovou, která byla na MS dokonce poprvé, to byla velká škola cyklokrosu.

Další, kdo si vybral svou smůlu, byla Katka Nash...

Přesně tak. I ona se během závodu pohybovala na výborném 5. místě. Trať jí určitě seděla, zná ji z horských kol, má ráda těžké terény. Nakonec z toho v posledním okruhu, kdy utrhla přehazovačku, bylo  12. místo. Myslím, že ji z letošních evropských startů chytla frustrace. Bohužel. A také to bláto bylo zvláště pro ženský závod opravdu velmi náročné. 

Něco k výkonu Pavly Havlíkové, naší české mistryně?

Pavla z 39 závodnic dokončila na 27. místě, čemuž odpovídá její výkonost..

U "třiadvacítek" to byla pro nás také parádní podívaná, že?

Ano, byl to výborný závod Adama Ťoupalíka, i když z toho nakonec byla bramborová medaile. Byl to skvělý výkon odpovídající jeho sezóně. Adam se dostává do závodu o něco pomaleji, takže mu to ze začátku trochu odskočilo. Avšak, to, co předvedl, si zaslouží pochvalu. Jediným, kdo závod nedokončil, byl Jakub Šulc, který byl jedním ze závodníků trefen při srážce do hlavy, tak musel vzdát.

Doufám, že nic vážného... No a jak vidíš závod mužů Elite?

Sám Michal Boroš je z 12. místa zklamán. Také se během závodu držel na 5. či 6. místě, pak přišla chyba v podobě zamotání se do plůtku, v posledním kole mu spadl řetěz a z páté pozice z toho byla náhle dvanáctá. Během závodu však prokázal stoupající výkon. Takže i v jeho případě to byla spíše smůla, která ho připravila o mnohem lepší umístění.

Může se to zdát také jako chyba mechaniků...

Mechanici si o tomto víkendu pořádně mákli. Klobouk dolů před jejich prací. Kola se měnila téměř každý půlokruh. Bohužel v tomto trochu organizátoři nestíhali s wapkami, to extrémní bláto muselo dolů, jak říkám, co půlokruh a počet wapek určitě nestačil. Takže moc a moc také děkuji za jejich výkon.

Co kavalerie z Kolína?

Nesvadbovo 18. místo můžeme považovat za pěkné a Paprstka také bojoval jako lev, bylo z toho 27. místo.

Chtěl bych dodat, že to byl extrémně těžký šampionát, Holanďani to hned roztrhali, do toho to bláto... vyhráli prostě ti nejlepší a musím říci, že Nizozemsko uspořádalo šampionát na hodně hodně vysoké úrovni, a byla to opravdu obrovská reklama na cyklokros. Za to jim dík!

Petře, díky za tvůj čas a šťastnou cestu domů!