Wout van Aert oplatil Mathieu van der Poelovi sobotní Superprestige v Zolderu, ve kterém ho už v prvním okruhu zdržel defekt a světového šampiona už dojet nedokázal. Přesto dokončil na druhé místě a potvrdil, že je ve formě. V Zolderu byla suchá a rychlá trať, zatímco na Světovém poháru v Dendermonde se závodilo na promáčené louce. Ve velmi pomalém a náročném závodě byl Belgičan suverénně nejlepší. 

„Nemělo moc smysl taktizovat. Jen jsem držel tempo a zjevně jsem byl výrazně lepší než ostatní," říká Van Aert. „Hodně jsem se oblékl a po startu mi bylo moc teplo, ale stačilo chvíli počkat, projet pár kaluží a bylo to dobré. Našel jsem své tempo a pokračoval podle sebe." 

Van Aertovi nedělalo žádný problém zbavit se i Van der Poela. Nizozemec se sice držel nejdéle, ale na začátku třetího okruhu odpadl a postupně nabíral víc a víc času. „Jakmile jsem vedl, rychle jsem se vzdálil. Bylo to dobré pro morálku," dodává Van Aert. 

Mathieu van der Poel byl mnohem méně spokojený. Sice dokázal dojet druhý, ale promáčená trať podle něj nebyla hodna závodu Světového poháru: Myslím, že to bylo trochu nedůstojné. Ale to nic neubírá na Woutově výkonu, protože na tomto okruhu byl prostě extrémně silný. Věděl jsem, že je to závod pro Van Aerta, a měl také hodně dobrý den. Rychle vyšlo najevo, že nebudu schopen se udržet. A tak jsem se soustředil na druhé místo. Ať už ztratím minutu nebo tři minuty, na tom ve skutečnosti nezáleží. Myslím, že dnes vynikl. Okamžitě jsem si všiml, že jeho tempo bylo příliš rychlé. Na tohle jsem neměl."

„Musím to uvést na pravou míru," reaguje Van Aert. „Zde okamžitě získáte velký náskok. V Zolderu jsme jeli velmi takticky, zatímco tady do toho každý dal všechno. Má to co do činění s typem závodu a ne s tím, že jsem o tolik lepší než ostatní. Ale je to potvrzení, že se mi vede dobře.“

Van der Poel už myslí na další závod a další souboje se svým belgickým rivalem. Ve středu bude na startu cyklokrosu v Bredene. „Nemůžu vyhrávat každý týden. Teď se připravím na další závod. Těším se na Bredene, tam to bude lepší.“

Mistra světa v závěru závodu téměř dostihl Toon Aerts, který se snad už vrací do formy. Se třetím místem v cíli byl spokojený: "Dnes mě to nepřekvapilo. Toto byl závod, který mi vyhovuje, v minulosti jsem na takových krosech byl těm dvěma vždy nejblíž. V posledním kole jsem se dostal k Mathieuovi opravdu blízko. Pokusil jsem se ještě zaútočit, ale bylo to příliš blízko cíle. Kdyby bylo ještě jedno kolo navíc, mohlo to vyjít. Ale už tak to byl samozřejmě velmi dlouhý závod."