Čtyřiatřicetiletý klasikář miluje Omloop Het Nieuwsblad. Úvodní klasiku roku vyhrál dvakrát v letech 2016 a 2017 a loni a v roce 2014 byl druhý. Omloop je nejdůležitější belgickou klasikou po Kolem Flander, vyzdvihuje svůj oblíbený podnik. A z jednoho pohledu má pravdu. Omloop je velmi důležitým závodem, protože fanoušci se nemohou dočkat nové sezóny klasik a pozornost je velká.

Lídr týmu CCC má za sebou dva etapové závody a po Kolem Algarve má velké sebevědomí a před klasikami si věří. V druhé etapě s dojezdem na Alto da Fóia se dlouho držel s nejlepšími vrchaři. Cítím, že se mi teď v kopcích daří a to je jasné znamení, moje kondice před klasikami je dobrá. Má za sebou dobrou zimu a vysokohorské soustředění na Teide mi rozhodně pomohlo. Moje nohy a moje váha je přesně taková, jaká by měla být. 

Greg Van Avermaet vyhrál Omloop naposledy v roce 2017

Van Avermaet byl spokojený i po sobotním dojezdu na Malhao: Jsem s formou opravdu spokojený, ale jsem i trochu zklamaný, protože jsem tu v Algarve nenašel žádnou etapu, kterou bych mohl vyhrát. Ale nejdůležitější cíle jsou na řadě už za týden, takže se na to těším. Když zůstanu zdravý a udržím si formu, bude to dobré.

Greg Van Avermaet se v Algarve zdál být ve vynikající kondici, dokonce lepší než Mathieu van der Poel. je to logické vzhledem ke skladbě programu obou závodníků, ale na Omloopu bychom mohli vidět tvrdé souboj Van Avermaeta, Van der Poela, jezdců Deceuninck - Quick-Step, Olivera Naesena a dalších. 

Sám Van Avermaet doufá v dobré počasí na startu Omloopu. Nikdy se mu moc nedaří v zimě a dešti a předpovědi nevypadají příznivě. Van Avermaet e navíc o něco štíhlejší, než býval v tomto období v minulosti a to na odolnosti nepřidá. Jsem skutečně o něco štíhlejší než loni. Snažil jsem se dostat na váhu, kterou obvykle mám na Tour de France a uspěl jsem. Doufám, že v dalších dnech nebude v Belgii příliš velká zima. Když se podívám na předpověď, tak by mělo být proměnlivé počasí, ale také to bude nejteplejší den v týdnu, tak to snad bude fajn.   

Pro tým CCC jsou jarní klasiky stěžejní, protože Greg Van Avermaet je hlavní hvězdou a lídrem týmu a jako jediný může dosáhnout na opravdu velká vítězství. Polský celek sice letos posílil, ale zatím nemá žádné vítězství. Jezdci v oranžových dresech jsou aktivní a skvělými výkony překvapují Simon Geschke, Josef Černý a Georg Zimmermann, ale vítězství jsou tím, co se počítá. Všichni závodníci se z Algarve vrací v lepší formě a v dobré náladě. Což je povzbuzující před jarními klasikami, říká Valerio Piva, zkušený sportovní ředitel CCC.      

Loni skončil druhý za Zdeňkem Štybarem 

Van Avermaet bude na Omloopu poprvé spolupracovat s Matteem Trentinem. Rychlý Ital je číslem dvě v klasikářské hierarchii týmu CCC a měl by Van Avermaetovi uvolnit ruce v mnoha závodních situacích. Dříve musel Greg Van Avermaet čelit převaze týmu Deceuninck - Quick-Step a opakovaně útočit. Teď může více taktizovat, protože v popředí bude také Trentin, který může vyhrát spurt větší skupiny.  

Zbytek týmu bde složen z oblíbených kolegů Grega Van Avermaeta. Startovat budou Belgičané Guillaume Van Keirsbulck, Gijs Van Hoecke a Nathan Van Hooydonck a Švýcar Michael Schär. Tyto jezdce si už předloni vybral do týmu jako své osobní pomocníky na jarní klasiky.