Mathieu van der Poel je zpět na cyklokrosové scéně a trvalo jen pár okruhů na trati Superprestige v Ruddervoorde, aby bylo opět zcela jasno, kdo je na světě nejlepší. Van der Poel strávil půl závodu v sólovém úniku a přesvědčivě vyhrál před Laurensem Sweeckem a Toonem Aertsem. 

Pro fanoušky silniční cyklistiky je ale důležitější informace o plánovaném startu na španělské Vueltě. Všestranný Nizozemec má v roce 2020 čtyři velké cíle. Nejdříve chce obhájit titul mistra v cyklokrosu, poté chce vyhrát velké klasiky na silnici, v létě plánuje získat olympijské zlato na horských kolech a nakonec chce debutovat na Grand Tour. 

Na jaře se chystá na dlážděné klasiky, tentokrát včetně Paříž - Roubaix, kde také pojede poprvé a po Amstel Gold Race začne přípravu na hoských kolech. "Soustředíme se hlavně na Olympijské hry. Tokio je mým velkým snem a poté mě čeká nová výzva na Grand Tour. Chci jet Vueltu," řekl reportérům Het Nieuwsblad v Ruddervoorde. 

Trasa Vuelty zatím není známa, ale určitě se bude startovat v Nizozemsku. Pro největší hvězdu nizozemské cyklistiky je to proto velmi lákavé a snad to bude lákavé i pro pořadatele, kteří musí celku Corendon - Circus udělit divokou kartu. Jinak se Van der Poel na Vueltu nedostane a rozhodně to není vůbec jisté. Divoké karty budou k dispozici nejspíš jen dvě, pokud bude 19 celků WorldTour a Total Direct Energie využije automatické pozvánky. To není moc a ve druhé divizi by měly být hned tři španělské týmy - Caja Rural-Seguros RGA, Burgos-BH a nově Fundación Euskadi. Van der Poel nejspíš i proto oznámil svůj úmysl startovat, aby zvýšil šance týmu Corendon - Circus. 

Nyní se ale plně soustředí na cyklokros. V Ruddervoorde vyhrál bez větších potíží, ale spokojený nebyl: "Stále se hledám. Byl to obtížný a technický závod, pořád jsem hledal ten správný pocit, ale nenašel jsme ho. Neměl jsem pocit, že bych byl rychlý. Základ mám dobrý, ale ještě je přede mnou spousta práce."