Možná se zúčastním letošní Vuelty, pokud bude možnost, ale na to se zatím nesoustředím. Je také možné, že se objevím na startu Tour de France v příštím roce, ale definitivně to zatím rozhodnuto není,“ řekl celkový vítěz letošní Kolem Británie. 

Van der Poel získal cenu Gerrit SchulteTrophy pro nejlepšího nizozemského profesionálního cyklistu za rok 2019. Vyhrál nizozemský, evropský i světový titul v cyklokrosu, tři světové poháry na horských kolech a jedenáct silničních závodů, včetně Brabantského šípu a Amstel Gold Race. Prestižní trofej převzal od Toma Dumoulina, který ji získal v posledních pěti letech. 

Van der Poelův belgický rival z cyklokrosových tratí Wout Van Aert (Jumbo-Visma) debutoval na Tour de France už letos a hned vyhrál 10. etapu v Albi. Byl však nucen opustit závod po hrůzostrašné kolizi během časovky v Pau. 

Van der Poel uvedl, že Van Aertovy úspěchy na Tour jsou pro něj inspirací a je přesvědčen, že je schopen podobných výsledků: „Rozhodně jsem mu nezáviděl, bylo obdivuhodné, jak si vedl, rád bych dokázal něco podobného“ řekl Van der Poel.  

Po silniční sezóně a krátkém odpočinku se Van der Poel vrátil na cyklokrosové tratě a opět ve vítězném stylu: vyhrál mistrovství Evropy, světový pohár v Táboře, Superprestige Ruddervoorde a Niel Jaarmarkt Cyclo-cross. 

Jeho cyklokrosová sezóna pokračuje tento víkend na Ambiancecross (23. listopadu) a světovým pohárem UCI v Koksijde (24. listopadu), poté přijde na řadu DVV Trofee v Kortrijku (30. listopadu). Veškerou svou přípravu směřuje výhradně k jedinému cíli: obhajobě světového titulu v cyklokrosu v únoru 2020.