Osmadvacetiletý Louis Vervaeke přichází z Alpecin - Fenix a v Quick-Stepu by se měl stát vrchařským domestikem. Vervaeke ma za sebou dvouleté angažmá v Alpecin - Fenix, dva roky strávil v Sunwebu a čtyři v Lotto Soudal. Dosud se mu nepodařilo ziskat profesionální vítězství, ačkoliv v kategorii U23 patřil k velkým vrchařským talentům. Zaznamenal čtvrté místo na Giro d'Italia U23 a páté na Tour de l'Avenir.

"Louis je opravdu přátelský kluk. Máme dlouhodobou vizi bojovat o celkové vítězství na Grand Tour a k tomu potřebujeme i silné pomocníky do hor. Louis má mnoho kvalit, může podporovat naše lídry v kopcích a možná může zkusit vlastní příležitosti, kdykoli se naskytnou. Doufáme, že Louisovi poskytneme podporu, díky které se bude cítit dobře a kde se bude moci dále rozvíjet,“ říká Patrick Lefevere, ředitel Deceuninck - Quick-Step. 

„Když jsem byl malý, koupil jsem si modrý dres a závodil jsem v něm s mým bratrem a kamarády na ulici. Je neuvěřitelné obléct si tento dres v profesionálním pelotonu," vzpomíná Louis Vervaeke. „Jako dítě jsem měl hodně rád sport. Nejprve jsem jezdil na koni. Pak jsem začal s tenisem. Myslel jsem si, že je to těžký sport a můj bratr byl možná lepší než já a to se mi moc nelíbilo. Abychom si udrželi kondici, během tenisového kempu jsme jezdili na horských kolech. Pak jsem se začal účastnit závodů, kde jsem ostatním nestačil, ale líbilo se mi vyrazit ven trénovat sám nebo s přáteli a najíždět kilometry na kole. Ten sport se mi opravdu líbil."

„Nyní už mám nějaké zkušenosti, protože jsem jezdil za různé týmy. Každý tým má jiný příběh, jiný způsob práce a pokaždé se něco naučíte. Opravdu se těším, že se ve Wolfpacku naučím nové věci, budu závodit se skvělými závodníky a poznám personál. Doufám, že během několika příštích let udělám krok vpřed ve svých vrchařských dovednostech. Většinou budu pomáhat a pracovat pro lídry, kdekoli a kdykoli to bude možné."