Některé konce jsou očekávané, jiné překvapivé. Například Simon Špilak už si nechce zvykat na nový tým a s koncem sestavy Katusha ukončuje i svou vlastní kariéru. Třiatřicetiletý Slovinec měl podepsanou smlouvu, ale místo toho radši končí. Špilak nikdy nebyl cyklista, který by plul po proudu. Dvojnásobný vítěz Kolem Švýcarska (2015, 2017) a vítěz Kolem Romandie (2010), je talentovaný vrchař a schopný lídr na celkové pořadí, ale od roku 2014 nejel žádnou Grand Tour. Třítýdenní zatížení mu nevyhovovalo, nikdy nezajel dobrý výsledek a proto se jim vyhýbal.  

Týdenní mu seděly mnohem více. Zejména když pršelo a bylo chladno. Kromě švýcarských závodů (na Romandii byl také třikrát druhý), uspěl i na Paříž - Nice, kde skončil jednou třetí a jednou čtvrtý. Ale většinou byl v dobré formě jen od dubna do června. Vyhrál etapu na Critérium du Dauphiné jednorázovky Eschborn - Frankfurt a GP Miguel Indurain. 

Zcela opačným typem závodníka je populární Laurens ten Dam. Osmatřicetiletý Nizozemec nikdy nebyl velkým vítězem, spíše pomáhal ostatním a to především na Grand Tours. Ten Dam objel osmnáct třítýdenních závodů, pomohl k vítězství na Giro Tomu Dumoulinovi, sám dokázal být devátý na Tour de France a osmý na Vueltě. Po sedmnácti letech mezi profesionály končí na klasice Kolem Lombardie v dresu CCC. 

Na Lombardii se loučí také Steve Morabito. Švýcarský vrchař byl většinu kariéry domestikem, ale sám vyhrál etapu Kolem Švýcarska a stal se švýcarským mistrem v roce 2018. Morabito prošel týmy Phonak, Astana a Groupama - FDJ a byl například u vítězství Cadela Evanse na Tour de France 2011 a u vítězství Alberta Contadora na Giru 2008. Jeden z nenápadných, ale platných závodníků.   

Končí dlouholeté opory týmu AG2R La Mondiale, sprinter Samuel Dumoulin a vrchař Hubert Dupont. Jeden z nejmenších profesionálních cyklistů světa, Samuel Dumoulin, skončil už na domácím šampionátu na konci června. Za svou osmnáctiletou kariéru vyhrál 31 závod, včetně etapy na Tour de France. 

Dupont strávil v týmu AG2R La Mondiale patnáct let a objel 23 Grand Tours. Drobný vrchař byl vždy předevšm pomocníkem, nikdy nevyhrál žádný závod a dvakrát dojel 11. v celkovém pořadí Giro d´Italia. Jako kdyby mu nebyl přán nějaký výrazný osobní úspěch. Byl expertem na italské Giro, které absolvoval dvanáctkrát a kariéru zakončil stylově, ve svém oblíbeném prostředí, na vrcholu stoupání Oropa, při dojezdu klasiky Gran Piemonte.

Podobným typem jako Dupont je Belgičan Maxime Monfort. Je o něco úspěšnější, vyhrál celkově Kolem Lucemburska a Kolem Bavorska, ale v horách na třítýdenních závodech vždy hlavně pomáhal. Monfort zvládl 20 Grand Tours a jednou pronikl do první desítky, na Vueltě 2011 skončil šestý.  

Rubén Plaza chtěl končit už několikrát, ale vždy se nakonec nechal přemluvit, aby to ještě zkusil. Španělský vrchař začal mei profesionály už v roce 2001. Kdo z dnešních cyklistů může říct, že jezdil za legendární celky Banesto a Kelme? Už asi nikdo. Plaza končí po jedenadvaceti (!) sezónách. Mezi šestadvaceti vítězstvími se nejvíc vyjímají triumfy v etapě Tour de France, etapa na Vueltě a dva španělské tituly. 

Velkou osobností posledních patnácti let je Australan Mark Renshaw. Jeden z nejlepších rozjížděčů spurtů v historii a dlouholetá opora Marka Cavendishe. Renshaw sám vyhrál dvanáct závodů, ale na špičkového spurtera to nikdo nedotáhl, ačkoliv zkusil angažmá v Rabobanku jako lídr do hromadných dojezdů. Stojí však za spoustou vítězství Cavendishe a dalších závodníků.  

Ve 39 letech se loučí Renshawův týmový kolega Lars Bak. Dánský tempař byl především domestikem, ale sám vyhrál etapu Giro d´Italia, Eneco Tour a v roce 2005 vyhrál Tour de l´Avenir. Také Bak patřil do vlaku rozjížděčů pracujících pro Marka Cavendishe, pomáhal i André Greipelovi a dalším. Má za sebou 20 Grand Tours a 34 monumentální klasiky! V roce 2005 byl pátý na Paříž - Roubaix.   

Za zmínku stojí také konec dalších zkušených závodníků, jako jsou Matteo Montaguti, Svein Tuft, Matti Breschel, Roberto Ferrari, Roy Curvers, Benoit Vaugrenard a Amael Moinard. Jiné končí předčasně a z donucení. Portugalec Nino Bico jeden rok jezdil za český tým Klein Constantia a kvůi zdravotním problémům opouští závodění ve 25 letech. Chatrné zdraví může za konec Daana Oliviera a Patricka Müllera a další nejspíš donutí skončit nedostatek míst v profesionálních celcích.