Už nyní jsou zrušeny tři mezinárodní závody na dvou kontinentech. Pandemie koronaviru zastavila přípravy australských podniků Tour Down Under a Cadel Evans Great Ocean Road Race a také jihoamerický závod Okolo Kolumbie. Argentinský etapák Vuelta a San Juan se stále drží a dokonce zde sezónu zahájí Peter Sagan a Chris Froome, ale profesionální týmy mají zájem především o evropské závody. Cestování přes oceán je poměrně rizikové, hvězdy nechtějí uvíznout daleko od domova a od nejdůležitějších závodů. 

Na portugalský etapový závod Kolem Algarve (17. února - 21. února) chce v současnosti hned třicet zahraničních celků: Kromě portugalských týmů požádalo o pozvánku na závod kategorie ProSeries dalších třicet zahraničních sestav," píše se v tiskové zprávě pořadatelů. Vybráno ale bude jen 16 týmů WorldTour a další druhodivizní a portugalské celky.  

Zvýšený zájem je také o další evropské závody, například o Kolem Valencie (3. února - 7. února) a Kolem Andalusie (17. února - 21. února), ale také o francouzské akce. Jenže ani evropské závody nemají jistotu, že se je podaří uspořádat. "Je to teď složitá zdravotní situace, ale snad se věci do února zlepší. Doufáme, že nejlepší závodníci světa k nám přijedou," říká Joaquín Cuevas, pořadatel Kolem Andalusie. 

Příklon k evropským závodům potvrzuje i Matt White, sportovní ředitel Mitchelton - Scott: "Myslím, že hodně týmů na to půjde "tradičním způsobem" a budou závodit na evropských závodech ve Španělsku a Francii. Nemyslíme si, že covid do ledna zmizí, takže budeme udržovat tým pohromadě a zůstaneme delší dobu ve Španělsku."

Cyklistika si však už v roce 2020 vyzkoušela, že je možné pořádat největší závody v situaci, která veřejným akcím nijak nenahrává. Tour de France dokázala, že při správném nastavení je možné závodit a nezpůsobit katastrofu. Na Giro d´Italia to bylo trochu horší, přesto se celý závod dojel bez větších potíží a Vuelta měla velmi přísná pravidla, protože ve Španělsku byla na podzim velmi složitá zdravotní situace a ukázalo se, že silniční závody nejsou rizikovými akcemi.