Ve 14. etapě Vuelty s cílem v Ourense uspěl dlouhý únik a druhé letošní vítězství si připsal Belgičan Tim Wellens (Lotto Soudal). Jedním ze sedmi uprchlíků byl také Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) a až do posledních stovek metrů bojoval o své druhé vítězství na španělské Grand Tour.   

Etapa začala velmi rychle, závodníci zvládli prvních 70 kilometrů v průměrné rychlosti 46 kilometrů za hodinu. Do úniku chtělo hodně jezdců a týmů, takže vytvoření skupiny trvalo dlouho. Nakonec se to podařilo sedmičce závodníků v tomto složení: Zdeněk Štybar, Tim Wellens, Michael Woods (EF), Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers), Thymen Arensman (Sunweb), Marc Soler (Movistar) a Pierre-luc Périchon (Cofidis). 

Skupina si vytvořila pětiminutový náskok, ale poté na čele pelotonu začala pracovat Astana a odstup pomalu snižovala. Když kazašský celek se stíháním přestal, seřadila se na čele sestava Total Direct Energie. Francouzi chtěli dostihnout uprchlíky a umožnit Julienu Simonovi sprintovat o vítězství. 

Štybar byl u všeho důležitého 

V posledním stoupání dne, 25 kilometrů před cílem, klesl rozdíl mezi skupinou a pelotonem na minutu a půl, ale uprchlíci se nevzdali a naopak začali nastupovat. Nejdříve ve stoupání zaútočil Woods, ale odpadl pouze Périchon, ostatní se Kanaďana udrželi. 

20 kilometrů před cílem dvakrát zaútočil Marc Soler, ale ani jeho pokusy nevyšly. Tým Total Direct Energie svou snahu vzdal 18 kilometrů před cílem a uprchlíci měli volnou cestu k vítězství. A útoky pokračovaly. Ve sjezdu se utrhli Štybar a Soler a dostihl je pozorný Wellens. Van Baarle, Woods a Arensman zůstali ve druhé skupině s odstupem 15 sekund. Jenže první trojice před cílovým dojezdem zvolnila a dovolila druhému triu vrátit se dopředu. Do cíle zbývalo pouze 1200 metrů, když se Woods, Van Baarle a Arensman dotáhli na čelo. 

Poslední stovky metrů vedly po úzké silnici s mnoha zatáčkami a Tim Wellens si chytře najel na vedoucí pozici už 500 metrů před cílem a dobře si vědom záludnosti posledních metrů, nepustil před sebe ani útočícího Solera. Sám zrychlil 200 metrů před cílem a držel se na vnitřní straně v poslední zatáčce, která byla jen pát metrů před cílem. Woods se k němu přiblížil, ale předjet Belgičana nedokázal. 

Zdeněk Štybar se nechal těsně před cílem zavřít vadnoucím Solerem a když zahájil svůj spurt, bylo už pozdě, ztrácel několik metrů na Wellense a Woodse a dojel na třetím místě. Za českým cyklistou dojeli Van Baarle, Soler a Arensman.   

Mezi favority na celkové vítězství se nic nestalo, všichni dojeli ve stejném čase se ztrátou 3:44. Lídrem závodu je nadále Primož Roglič (Jumbo - Visma) s náskokem 39 sekund.