V poslední etapě závodu první kategorie UCI Szlekiem Walk Majora Hubala se ani Janu Bártovi a ani Josefu Černému nepodařilo posunout v celkovém pořadí, ale i tak odbsadili celkově 4. respektive 5. místo. 
Prvních 50 kilometrů etapy se na čele formovaly útoky, ze kterých se vykrystalizovala trojice Rapp z Hrinkow, Eising z Metecu a Heller z Heizomatu, kteří odjeli pelotonu na rozdíl dvou minut. Na následujících horských prémiích atakoval především tým Metec, který bojoval o dres nejlepšího vrchaře a s nimi Josef Černý. Výsledkem však bylo pouze chvilkové rozpojení pelotonu a následná likvidace úniku. 
Na závěrečných okruzích u města Konzskie pak nastoupil v plné síle tým CCC Sprandi Polkowice, jejichž jezdce však v závěru přeskočil vítěz etapy Ital Fortin i druhý Maciej Paterski z Wibatechu. Vojtěch Hačecký dospurtoval na 9. místě a vešel se tak opět do první desítky. 
Závodníkům Elkov Author se nepodařilo posunout v celkovém hodnocení. Jan Bárta obsadil velmi dobré 4. místo s ohodnocením 60 UCI bodů a  hned za ním se na 5. příčce umístil Josef Černý s 50 UCI body. V celkovém hodnocení bral 5 UCI bodů i na 15. místě Michael Kukrle.