Po 8. místě v nejdelší sobotní etapě na 183 kilometrů si Ťoupalík i v neděli udržel pozici nejlepšího českého vrchaře, když na suverénního vítěze etapy i celé tour ztratil 6 minut a 52 vteřin. Belgičan Lennert Van Eetvelt z Lotto Dstny Development Team zvítězil v obou víkendových horských zkouškách a žlutý dres udržel s náskokem více než minuty a půl na celkově druhého Oscara Onleye (Development Team DSM). Adam Ťoupalík na konečné 8. příčce celkové klasifikace ztratil 8 minut a 43 vteřin. Dvaadvacátý v neděli dokončil Michael Boroš, který se v celkovém pořadí udržel v nejlepší dvacítce, konkrétně na 17. místě.

Na úvodní rychlostní prémii jsme se snažili vytvořit pozici pro Michaela Boroše, který měl šanci získat dres ve sprinterské soutěži. To se bohužel nepovedlo, protože držitel trikotu si obě prémie pohlídal. Od poloviny závodu jsme se snažili být co nejblíže těm nejlepším a postupně se pole rozdělilo do skupin, které dojížděly do cíle. Já jsem na víc neměl, ale je dobré, že jsem aspoň udržel top 10. V etapě už to líp nešlo,“ hodnotil závěr tour Adam Ťoupalík

Dnes to byla pravá horská etapa a nevěděli jsme, jak na tom budeme. Takové extrémně dlouhé kopce jsou pro nás s otazníkem, ale nakonec jsme jako tým vystoupili dobře,“ dodal Ťoupalík, který naznačil, že v etapových závodech a jednorázovkách 1. a 2. kategorie patřila Alpes Isère Tour k nejtěžším.